Öne Çıkanlar istanbul Kartal Belediyesi Bağcılar Belediyesi Türkiye Kentsel dönüşüm

Bu haber kez okundu.

Mutlu çiftlerin yatmadan önce yaptığı şeyler

 1- Telefonunuzu sessize alıp uzak bir yere bırakın Sosyal medayaya olan bağımlılığınız vücudunuza oksitosin hormonunun salınımını engeller. Bu hormon duygusal dengenizi sağlayabilmeniz için önemlidir. Bu yüzden psikologlar uyumadan önce telefonlarınızı kapatmanızı, kapatamıyorsanız da sessize almanızı öneriyor.

2- İş hakkında düşünmeyin Yatağa yattığınızda iş hakkında düşünmeyi, iş için gelen mailleri kontrol etmeyi bırakın. Bu saatleri dinlenmeye ayırın ki ertesi gün işe gittiğinizde daha dinç ve üretici olabilin. Partnerizle birlikte yatakta ettiğiniz sohbetler sorunlarınızı unutmanıza ve rahatlamış hissetmenize yardımcı olur. Sohbet konularınız işten, finansal sorunlardan ve partnerinizi endişelendiren diğer konulardan uzak olsun.  

3- Partnerinizle aynı saatte yatmaya özen gösterin Günümüzde çiftlerin çoğu birbirini gün içinde göremiyor ve yatma saati alışkanlıkları birbirinden farklı oluyor. Psikolog Curt Smith'e göre ise mutlu bir ilişkisi olan çiftler birlikte dişlerini fırçalayıp aynı saatte yatağa gitmeli. Bu şekilde bir alışkanlık oluşturmak partnerinizle aranızdaki bağı güçlendirecektir.

4- Bir rutin oluşturun Her gün aynı rutini uygulayıp yatağa gitmek daha iyi uyumanıza yardımcı olur. Aynı rutini sürekli uygulamak beyninize yatma zamanının geldiği sinyalini verir ve bedeninizi uykuya hazırlar. Eğer aynı rutini her gün partnerinizle uygularsanız partnerinizle aranızdaki bağ güçlenir ve birbirinize daha fazla güvenmeye başlarsınız.

5- Duygusal konuşmalar yapın Birbirinizin duygularına önem verin. Birbirinizle konuşurken sürekli tavsiye vermek ya da problemlerinize çözüm bulmak zorunda değilsiniz. Bazen sadece konuşurken sevildiğinizi ve önemsendiğinizi hissetmek bile iyi hissetmenize yeter. Psikolog Ryan Howes yatmadan önce birkaç dakikanızı partnerinize pozitif duygularınızı açıklamaya ayırmanız gerektiğini önermekte. Böylelikle günü pozitif bir şekilde sonlandırmış ve kendinizi daha mutlu hissetmiş olacaksınız. Ayrıca gün içinde olan olayları unutmayı denemeli, tüm problemlerinizi ve endişelerinizi yatak odanızın dışında bırakmaya çalışmalısınız.  

6- Kavga etmeyin  Yatmadan önce ateşli tartışmalara girmemeye çalışın. Yatakta kavga etmek hiçbir sorununuza çözüm getirmeyecek aksine huzursuz uyuyup ertesi sabah sinirli kalkmanıza neden olacak unutmayın.

7- Yatağınızı çocuklarınızla paylaşmayın Psikolog Michael Viner-Davis'e göre çocuklarınız sadece kabus gördükleri zaman yanınızda yatmalı. Bu durumun haricinde yatak odanızla eşinizle size ait özel bir bölge olarak kalmalı.

8- Evcil hayvanlarınız sizinle yatmasın Kansas Üniversitesi'nin araştırma sonuçlarına göre evcil hayvanlarıyla birlikte yatan insanların yüzde 63'ü yeteri kadar uyuyamıyor. Bunun sebebi ise evcil hayvanların gece uyanıp sahiplerini rahatsız etmesi. Ayrıca üst maddede de belirttiğimiz gibi yatak odanız sadece size ve partnerinize ait unutmayın!  

9- Alkol ya da sigara kullanmayın  Yatmadan önce bir kadeh şarap içmek çok romantik bir fikir gibi gözükse de bedeniniz alkolü sindirmeye çalışırken uykunuzun dinlendirici etkisini azaltır. Bu da ertesi sabah kalktığınızda yorgun, huzursuz, dengesiz ve gergin hissetmenize sebep olur. Ayrıca alkol genellikle horlamanıza ve sigara da uykusuzluğa sebep olur.

10- Birbirinize masaj yapın  Uzmanlara göre yatmadan önce partnerinizle birbirinize masaj yapmak uyku kalitenizi artırır, rahatlamanıza yardımcı olur ve partnerinize daha yakın hissetmenizi sağlar.

11- Öpüşmeyi ve sarılmayı unutmayın Uykuya dalmadan önce partnerinizle sarılmak ve öpüşmek sizi rahatlatır ve pozitif duygular hissetmenizi sağlar. Hatta psikologlara göre partnerinizin kollarında uyuyakalıyorsanız ilişkiniz tehlikede değil!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183