Öne Çıkanlar kent yaşam kartal belediye Haber göreve iade edildi

Bu haber kez okundu.

Seferberlik ilanı sonrası Rusya'dan havalanan uçakların görüntüsü gündemde

Rusya'da Devlet Başkanı Vladimir Putin'in askeri seferberlik ilânıyla birlikte Rusya'dan kaçışlar başladı. Uçuşların çoğunun Antalya'ya olduğu görüldü. Gökyüzünün uçak haritasının hızlandırılmış halinde havalanan uçaklar adeta Rusya'dan bir kaçış olduğunu gözler önüne serdi.



TÜRKİYE'DE ESİR TAKASI Haberler.com'dan Erdem Aksoy'un haberine göre, Putin'in dün sabah saatlerinde kısmi seferberlik ilan etmesinden saatler sonra gelen esir takasının zamanlaması ve boyutu uluslararası kamuoyunda büyük şaşkınlık yaratırken, Türkiye'nin arabuluculuk çabaları sonucunda bu neticeye erişildiği de kaydedildi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Türkiye ve Suudi Arabistan'ın yardımıyla esir takasının gerçekleştiğini açıklarken bir süredir bu konunun gündemde olduğunu ve gergin görüşmelerin yaşandığını söyledi. Anlaşma kapsamında çoğu Mariupol'ün düşmesiyle esir düşen 215 Ukraynalının serbest kalacağı da açıklandı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Türkiye ve Suudi Arabistan'ın yardımıyla esir takasının gerçekleştiğini açıklarken bir süredir bu konunun gündemde olduğunu ve gergingörüşmelerin yaşandığını söyledi. Anlaşma kapsamında çoğu Mariupol'ün düşmesiyle esir düşen 215 Ukraynalının serbest kalacağı da açıklandı. Zelenskiy ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti. Zelenskiy, Azov taburundan 5 kıdemli Ukraynalı kumandanın savaş bitene kadar Türkiye'de kalacağını da dile getirdi. Zelenskiy, "Bu beş kişiyi serbest bırakmak için uzun ve zor bir mücadele verdik" dedi. Bu kişilerin Denys Prokopenko, Svyatoslav Palamar, Serhiy Volynsky olduğu öğrenildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183