Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkın Tepkisi ITVS Ediyor SAGEM

Bu haber kez okundu.

Ücretsiz Ulaşımda Annelere Şartlı Onay

 İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan “4 yaş ve altındaki çocukların annelerine ücretsiz ulaşım” teklifi İBB Meclis gündemine geldi. Sayıştay'dan konuyla ilgili olumlu karar çıkması halinde annelere ücretsiz ulaşım hakkı tanınacak.
Teklifte, annelerin sosyal hayata katılımı ve ulaşım anlamında hareketliliğini artırmak, aile ekonomisine katkıda bulunmak, toplu ulaşımı teşvik etmek, özel araç kullanımını azaltmak ve buna bağlı otomobil kullanımından kaynaklı karbon salınımı azaltmak, amacıyla İstanbul'da 4 yaş ve altında olan yaklaşık 1 milyon 600 bin çocuğunun annelerine ücretsiz ulaşım kartı verilmesi, toplu taşıma kuruluşlarının ücretsiz taşıma nedeniyle uğradıkları kayıpların belediye bütçesinden karşılanması önerildi.


Teklife ilişkin Hukuk-Halkla İlişkiler-Kadın, Aile ve Çocuk komisyonları tarafından hazırlanan ortak raporda, hizmet alınan toplu taşıma kuruluşlarının ücretsiz taşıma nedeniyle uğradıkları kayıpların belediye bütçesinden karşılanması konusu Sayıştay'ın olumlu görüşünün alınması kaydı ile uygun görüldü. Karar oy birliği ile kabul edildi. Sayıştay'dan konuyla ilgili olumlu karar çıkması halinde annelere ücretsiz ulaşım hakkı tanınacak.

BU KARAR NASIL GÜNDEME GELMİŞTİ

Ulaşım ile ilgili sorunları yerinde tespit etmenin çok önemli olduğunu söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, tramvaya binip vatandaşların sorunlarını dinlemiş ve meclis toplantısında 4 yaşına kadar çocuğu olan annelere ücretsiz ulaşım hakkı verilmesi için adım atacaklarını söylemişti.

Senay GÜNCAVAR BADUR-Kent Yaşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183