Öne Çıkanlar Halkın Tepkisi ITVS Ediyor SAGEM ab

Bu haber kez okundu.

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nde sömestr tatili hareketli geçti

İçerisinde 300 ton balık bulunan ve binlerce deniz canılısını bünyesinde barındıran Türkiye Deniz Canlıları Müzesi sömestr tatilinde çocukların akınına uğradı. Her gün onlarca çocuğun ziyaret ettiği mumya balık müzesi Beylikdüzü’nde.

FİLMLERE KONU OLAN BALIKLAR BU MÜZEDE

Çocukların gösterdiği ilgiden dolayı memnun olduğunu dile getiren Türkiye Deniz Canlıları Kurucusu Kenan Balcı: “Öğrenciler tatili fırsat bilip denizlerimizde çıkan balıkları görmek için müzeyi ziyaret etti. Özellikle genç öğrencilerimizin gösterdiği ilgiden dolayı çok mutluyuz. Onların heyecanı bizede yansıyor. Televizyonlarda gördükleri balıkları, kitaplarda inceledikleri balıkları Türkiye Deniz Canıları Müzesi’nde görme fırsatı yakalıyorlar. Müzede bulunan her balık kendi kara sularımızda yakalanan balıklardır. Orkinostan, köpekbalığına, vatozdan, akyaya kadar binlerce mumya balığı burada görebilirler” ifadesini kullandı.

AMACIMIZ DENİZİ VE BALIĞI SEVDİRMEK

Mumya balık serüvenine tam yarım asır önce başladığını belirten Balcı: “İlk başladığımızda müzemizde iki tane köpek balığı vardı. Bugün binlerce deniz canlısı mevcut. Yarım asırdır müzemiz öğrencilerimize, halkımıza ücretsiz bir şekilde hizmet ediyor. Açıldığı günden beri milyonlarca kişiyi ağırladık. Bizim amacımız denizi ve balığı sevdirmek. Eğer bunu başarabiliyorsak ne mutlu bize. Bugünde öğrenci kardeşlerimiz müzemizi ziyaret etti. Onlara balığın ne kadar kıymetli olduğunu anlattık. Denizlerimizi nasıl temiz tutmamız gerektiğini anlattık. Çünkü denizlerimiz bizim geleceğimiz. Bugün onlara iyi bakarsak yarın, gelecek nesillere de bu güzellikleri taşımış oluruz” diye konuştu.
 
BALIK HER DERDE DEVA
 

Öğrencilere balığın faydalarını anlatan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Kenan Balcı: “Kardeşlerimiz müzeyi ziyarete geldi. Onların şansına da kılıç balığı yakalanmıştı. Onlara ikram ettik. Balığın faydasını anlattık. En az haftada iki kez balık tüketmemiz gerekiyor. Balık anne sütünden sonra yıpranan dokuları onaran tek besin kaynağı. Her derde deva. Bugün ızgara, yarın tava. Sürekli balık yiyen insanlar kolay kolay hasta olmaz. Çünkü balık, vücudumuzu hastalıklara karşı koruyor. Direncini artırıyor. Denizlerimizde yüzlerce çeşit balık var. Hepsinin tadı başka. Lezzeti başka. Bu bizler için büyük bir nimet. O yüzden hem denizlerimizin, hemde balıklarımızın kıymetini bilelim” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183