Öne Çıkanlar Kabak çekirdeği Kentsel dönüşüm Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü güngör karakoç İsrafil Köse

Bu haber kez okundu.

Sultangazi’de ‘En Güzel Kurban Yarışması’

Vatandaşların kurban ibadetlerini gönül huzuruyla, sıkıntı yaşamadan ifa edebilmeleri için Sultangazi Belediyesi tarafından özenle hazırlanan ve İstanbul'un en büyük ve kapsamlı kurban pazarı olan Sultangazi Belediyesi Kurban Satış ve Kesim AlanıEn Güzel Kurban Yarışması”na sahne oldu. Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun’un ev sahipliği yaptığı yarışmaya; Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, AK Parti Devrekani İlçe Başkanı Hayrettin Melezoğlu, Sultangazi İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mihriban Aksoy, Sultangazi İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsa Tanrıverdi, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcıları Nurcan Öztürkmen, Yakup Dalkılıç ve Mehmet Yiğit, Meclis Üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

EN GÜZEL KURBANLIKLAR JÜRİ KARŞISINDA

Birbirinden güzel kurbanlıkların yarıştığı yarışmada son kararı jüri verdi. Altı kişiden oluşan jüride, Sultangazi İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mihriban Aksoy, Sultangazi İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsa Tanrıverdi, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Dalkılıç, Sultangazi Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürü Nurhan Demir, Sultangazi İlçe Tarım ve Orman Veteriner Hekimi Şükrü Atakay ve Sultangazi Belediyesi Veteriner Hekimi Soner Bozkurtlar yer aldı. Uzman isimlerden oluşan jüri, podyuma çıkan kurbanlıkları birçok kritere göre değerlendirerek puanladı. Jürinin göz önünde bulundurduğu bu kriterler arasında hayvanın ağırlığı, sağlık görünümü, ırk özelliğini göstermesi, beden yapısı, hayvanın temizliği, bakımı, huyu ve davranışı yer aldı.

“YETİŞTİRİCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Kurbanlıklar podyuma çıktıktan sonra jüri kararını belirlemek üzere görüşmelere başladı. Bu esnada yarışmaya gelenlere hitap eden Dursun, şöyle konuştu: “Bugün burada güzel bir seyir ziyafetinde birlikteyiz. Kurbanlıklarımızı gördük. Çankırı’dan Kastamonu’ya, Samsun’dan Erzurum’a diyar diyar memleketlerden Sultangazi’ye gelen, burada kurban ibadeti için bulunan yetiştiricilerimize teşekkür ediyorum. Çok büyük gayret gösterdiler, hayvanlarını özenle yetiştirdiler. İnşallah emeklerinin karşılığını en iyi şekilde alırlar. Ben onlara bereketler diliyorum. Biz de bugün burada, en güzel kurbanı seçiyoruz. Bunu, öncelikle yetiştiricilerimize destek olmak için yapıyoruz. Elbette vatandaşlarımız için bir şenlik olması adına düzenlediğimiz bu yarışmamızı aynı zamanda vatandaşlarımızın ilgisini çekmek, kurban alanını gezerek kurbanlıklarını buradan almalarını teşvik etmek adına gerçekleştiriyoruz. Güzel bir jürimiz var. Jürimizde kıymetli müdürlerimiz, veteriner hekimlerimiz bulunuyor. Hepsi de uzman isimler. Aynı zamanda bugün kıymetli misafirlerimiz var. Jüri üyelerinin işi zor. Kurbanlıkları gördük. Hepsi de birbirinden güzeller. Jüri üyelerimiz bu güzel kurbanlıkları birçok kritere göre değerlendirecek. Biz jüriye güveniyoruz.”

‘İNŞALLAH ARTIK DAHA FAZLA BERABER OLACAĞIZ’

Dursun sözlerine şöyle devam etti: “Zorlu bir pandemi sürecinden sonra bugünlere gelebildik. Pandemi dönemindeki tedbirlerin neticesini vermesiyle bugün burada buluşabiliyoruz. Fakat elbette tedbirleri tamamen elden bırakmamalıyız. İnşallah bu süreci tamamen atlatana kadar dikkat etmeye devam etmeliyiz. Pandemi sürecinde birçok etkinliğimizi gerçekleştirememiştik. Ramazan etkinliklerimizde sizlerle buluşamadık. Fakat artık bu süreci atlatıyoruz ve inşallah önümüzdeki süreçte siz değerli komşularımızla, birbirinden güzel etkinliklerimizle, daha fazla bir araya geleceğiz. Kurban Bayramınızı şimdiden tebrik ediyor, ailemizle, sevdiklerimizle birlikte geçireceğimiz çok güzel bir bayram diliyorum. Allah'a emanet olun.”

YARIŞMANIN GALİBİ KURBANLIKLAR ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU

Podyumda birbiri ardına boy gösteren kurbanlıklar karşısında seçim yapmakta zorlanan jüri, uzun görüşmelerin sonunda merakla beklenen kararını açıkladı. Buna göre, Çankırı, Ilgaz’dan gelen ve 1190 kg ağırlığındaki “Yaren”, jüriden 588 puan toplamayı başararak birincilik tacını giydi. Yaren’in yetiştiricisi Tevfik Kırkpınar, tam altın ile ödüllendirildi. Yaren’in ardından ikinci olarak, 573 puanla, yine Çankırı, Ilgaz’dan gelen 1040 kg ağırlığındaki Padişah seçildi. Eşref Saykal, Padişah’ın yetiştiricisi olarak yarım altın ile ödüllendirildi. Yarışmanın üçüncüsü, 526 puanla, Sivas, Zara’dan gelen 860 kg ağırlığındaki Kösedağ oldu. Kösedağ’ın yetiştiricisi Samet Yılmaz, çeyrek altın ile ödüllendirildi. Aynı zamanda, Kastamonu’dan gelen ve 135 kg ağırlığıyla yarışmanın maskotu haline gelen sevimli “Müdür”, Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.HABERDESİNİZ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183