Öne Çıkanlar CHP Türkiye İstanbul Büyükşehir Belediyesi GÜNDEM haberdesiniz

Bu haber kez okundu.

SAGEM öğrencileri yazarlarla buluşuyor


Öğrencilerin kitap okuma alışkanlığını artırmanın yanısıra gazetecilik ve yazarlıkla ilgili bilgi vermek amacıyla SAGEM şubelerinde söyleşilerde bulunan Sarıyerli gazeteci-yazar Tuncay Dağlı ilk olarak Kazım Karabekir Mahallesi’nde yaşayan çocuklarla buluştu. Dağlı, yaptığı keyifli söyleşi sonrasında küçük okurlarına son kitabı olan ‘Annemin Çocukları’ adlı romanını imzaladı.
Tuncay Dağlı, Kazım Karabekir Mahallesi’ndeki SAGEM ‘de düzenlenen söyleşi ve imza gününe katılan öğrencilere, okuma alışkanlığının yararlarından söz edip, kendisinin de çok okuyarak yazmaya başladığını söyledi. “Çocuklar için yazdığım ilk öykü kitabımı Sarıyerli çocuklar için yayınladım. Kapağına da Sarıyerli çocukların fotoğrafını koydum. Çocuklarla birarada olmaktan, çocuklarla konuşmaktan ve onların dünyasına girmekten mutlu oluyorum” diyen Dağlı, “Sarıyerli olmak, Sarıyer'de doğmak, büyümek değildir, Sarıyer için bir şeyler yapan herkes Sarıyerlidir. Ben nerede yaşarsam yaşayayım, oraya katkım olsun isterim. Şu an Sarıyer’de yaşıyorum, Sarıyer’in çocuklarının eğitimine, kültürel gelişimine ve kentin sorunlarının çözümüne gazeteci ve yazar olarak katkı sunmaya çalışıyorum. Sarıyer Belediyesi tarafından kurulup, Sarıyer’in birçok mahallesinde hizmet veren SAGEM’lerin çocuklara sunduğu imkanlar da az değil. Onları sokaktan kurtarıyor, kötü alışkanlıkllardan, kötü arkadaşlıklardan koruyor, sosyal ve kültürel açıdan öğrencilerin gelişmesine büyük fayda sağlıyor” diye konuştu.
Söyleşi sırasında öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Tuncay Dağlı, nasıl yazar olduğu şeklindeki bir soru ile ‘Annemin çocukları’ adlı romanında hangi konuyu işlediği sorusunu şöyle yanıtladı:

"Bu kitabımda kendimi, ailemi, doğduğum yeri ve şu an yaşadığım Sarıyer'i yazdım. Kırsaldan şehre göç eden çok çocuklu bir ailenin çektiği zorlukları ve okuma azmindeki bir çocuğun nasıl hedefine ulaştığını anlattım. Aynı zamanda anlattıklarımla çocukları okumaya teşvik ettim. Ben o aşamalardan geçerek gazeteci oldum, çok çalıştım, çok okudum ve bilgi birikimlerimi değerlendirip kitap yazdım. 32 yıldır gazetecilik yapıyorum. İlkokuldan beri içimde çok büyük bir okuma sevgisi vardı. Sizi okumaya teşvik etmek bana en güzel ödüldür. Sizler de kendinizi geliştireceksiniz. Hayatın güzel yanlarını yaşamak için içinizde mutlaka sanat ve edebiyat sevgisi olmalı. Okumayan bilmez, bilmeyen konuşamaz, kendini anlatamaz.”

Bugüne kadar öykü, şiir, deneme, roman ve gazetecilik mesleğiyle ilgili 14 kitap yayınlayan gazeteci-yazar Tuncay Dağlı, söyleşi sonunda ‘Annemin çocukları” adlı romanını imzaladı. Tuncay Dağlı, SAGEM öğrencileriyle biraaraya geldiği söyleşi ve imza günlerini sürdürüyor. (Kent Yaşam)
 

Anahtar Kelimeler:
SAGEMöğrencilerYazarlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183