Öne Çıkanlar ibb 23 Ekim fındık fiyatları! PKK 18 mart pişman olacaksınız

Bu haber kez okundu.

Öğretmenler ve veliler isyanda

 Doğa Koleji'nde maaşlarını alamayan öğretmenlerin ders boykotu devam ederken, yönetimden açıklama talep eden veliler geçtiğimiz günlerde İstanbul Ataşehir'deki genel müdürlük binasında toplandı. Yönetimden yanıt alamayan veliler girişteki turnikeleri aşarak genel müdürlük binasına girdi. Türkiye’de devlet okullarından sonra en büyük okul ağına sahip olan Doğa Koleji’nde çalışanların bir kısmı, 3 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle boykota gitti. Birçok kampüste öğretmenler derslere girmezken, temizlikçiler iş yavaşlatma eylemi yaptı. Ekim’den bu yana maaş ödemelerinde sorun olduğunu, ancak bunun öğrencilerin eğitimine yansımasını istemediğini belirten öğretmenler, “Sesimizi duyurmak ve biriken alacaklarımızın ödenmesini istiyoruz” diyorlar.

ÇOCUKLARIMIZ EĞİTİM GÖRMÜYOR

Çok sayıda öğretmenin istifa ettiğini belirten veliler, “Şu anda çocuklarımız eğitim görmüyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Dışarıdan destek almak zorunda kaldık. Özel hocalar tuttuk” diye konuştular. Öğretmen olmadığı için ders saatinde öğrencilere film izletildiğini iddia eden veliler, “Özellikle 8. sınıfların psikolojisi bozuldu. Aylardan beri oyalanıyoruz. Öğretmenlerimize üzülürken çocuklarımızın eğitimi de bizi ayrıca endişelendiriyor. Sesimizi duyun” ifadelerini kullandılar.

TEŞVİK ETTİNİZ, TEŞVİK OLDUK! MEB NEREDE?

Ayrıca veliler yaşanılan mağduriyetlerinin bir an önce çözülmesini isterlerken; ‘Eğitim ticaret değil kamu hizmetidir’, ‘Nerede bu devlet?’, ‘Özel okullarda emek sömürülüyor’, ‘Teşvik ettiniz, teşvik olduk MEB nerede?’ pankartları açarak ‘Yönetim buraya’ sloganları attılar. ”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, öğretmenlerin maaşını ödemeyen Doğa Koleji'nin önünde basın açıklamasında bulundu. Kaya, okulun Maarif Vakfı vasıtasıyla alınması için iktidara çağrıda bulundu.
Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, iktidara çağrı yaparak, “Diyoruz ki, Afrika'da ve yurt dışında FETÖ'nün okullarına vereceğiniz parayı, gelin Türkiye'de 82 bin öğrencisi olan Doğa Koleji eğer bir devir yapmak istiyorsa bu devri Maarif Vakfı vasıtasıyla siz alın” ifadesini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183