Öne Çıkanlar Kabak çekirdeği Kentsel dönüşüm Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü güngör karakoç İsrafil Köse

Bu haber kez okundu.

KARDEŞ BELEDİYE BAŞKANLARINDAN ONLINE TOPLANTI

Kartal Beleddiye Başkanı Gökhan Yüksel,  Kartal Belediye Meclisi Üyesi ve Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Olcay Özgön ve Kartal Belediyesi eski meclis üyelerinden Yusuf Memnun da katılımıyla Kartal Belediyesi ile kardeş belediye olan Bosna Hersek’in Tuzla Kantonu Banoviçi Belediye Başkanı  Bego Gutic ve Bulgaristan’ın Silistre İli Sitovo Belediye Başkanı Sezgin Aliibram ile internet üzerinden iki ayrı görüşme gerçekleştirdi.  Görüşmelerin ana gündem maddeleri Covid-19 salgını ile mücadele ve belediyeler arası karşılıklı diyaloğun sürdürülmesi oldu.

ORTAK GİRİŞİM VURGUSU

İlk olarak Bosna Hersek’in Tuzla Kantonu Belediye Başkanı  Bego Gutic arasında yaklaşık bir saat süren görüşmede Yüksel, Kartal’da  çok sayıda Bosnalı ve Balkanlar’dan göç eden vatandaşın yaşadığını ifade ederek  iki kent arasındaki kardeşlik köprülerinin güçlenmesini, kültür ve sanat alanında ortak girişimlerde bulunulmasını ve diyaloğun artırılmasına vutgu yaptı. Yüksel, ayrıca içinde bulunduğumuz pandemi sürecinden sonra da ortak projeler yapılmasını hedeflediklerini aktardı.  Yüksel’in bölgede Covid-19 salgını ile ilgili gelişmeleri sorması üzerine Gutic, pandemi ile mücadeleye devam ettiklerini ve çıkan vakaların hemen karantinaya alındığını belirterek salgını kontrol altına almak için tedbirler uygulandığını ifade etti. Gutic ayrıca Banoviçi’de vaka sayısının düşmeye başladığını da aktardı. Göksel, Gutic’e her türlü yardıma hazır olduklarını ifade etti.

TÜRKİYE İKİNCİ VATAN

Yüksel, ikinci görüşmesini Silistre İli Sitovo Belediye Başkanı Sezgin Aliibram ile gerçekleştirdi. İkinci görüşmenin de ana gündem maddeleri yine  Covid-19 salgını ve karşlılıklı diyalog oldu. Sitovo’da Covid-19 salgını ile mücadelenin birinci gündem maddesi olduğunu ifade edererk, görece küçük bir nüfusa sahip olmalarına rağmen vakaların ve karantinada olan vatandaşların olduğunu aktardı. Görüşmenin notlarında biri ise Aliibram’ın Türkiye’nin kendileri için ikinci vatan olduğunu ifade etmesi oldu. Yüksel ise Kartal Belediyesi olarak Sitovo ile karşılıklı diyaloğu sürdürmek istediklerini ve pandeminin ortadan kalkmasının ardından karşılıklı yatırım imkânlarının değerlendirilmesi için de ziyaretlerin başlamasını arzu ettiklerini söyledi.   

    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183