Öne Çıkanlar kent yaşam kartal Haber belediye Bağcılar Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Duygularını renklerle anlatıyorlar

Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’ndaki “El Becerileri” sınıfında 15 kursiyer, eğitim görüyor. Pandemi şartlarına uygun şekilde ayarlanmış sınıfta engellilereçizim yapma, desen boyama, resim yapma, ahşap yakma, alçı kalıpları üzerine boyama, seramik süsleme dersleri veriliyor. Kursiyerler, kendi ilgi alanlarına göre seçtikleri branşta hem teorik hem de uygulamalı eğitim alıyor.

Sınıfı sanat galerisine çevirdiler

Resim öğrencileri, yaptıkları tablolarla sınıfı adeta bir sanat galerisine çevirdi. Sınıfın dört bir yanı rengarenk sulu boya çalışmalarıyla dolu. Duvarları süsleyen el emeği bu resimlerin en büyük özelliği ise eser sahibinin ruhsal durumunu yansıtması. Kursiyerler, yaptıkları resimlerde iç dünyalarını ve duygularını tuvale resmediyorlar. İlk gün kursa başladığında karamsarlık rengi olan siyah ve gri gibi renkleri kullanan engellilerin geçen zamanda sosyalleşip arkadaşlıklar kurduktan sonra ise huzuru temsil eden mavi ile sevginin simgesi pembeye resimlerinde ağırlık verdiği görüldü.

Çok büyük değişimler oldu

Engellilerin etkinliklerde el-göz koordinasyonu sağladığı için rehabilite olduğunu söyleyen el sanatları öğretmeni İlknur Kefeli, “Konuşamayan, kendini ifade edemeyenlerde bu çalışmaların çok etkisi oluyor. Neler hissettiklerini resimlerde yansıtıyorlar. Eğitim sezonunun başında yaptığımız resim çalışmalarıyla şimdikiler arasında çok fark var. Çok büyük değişimler oldu. İç dünyalarındaki farklılık görünüyor” dedi.

Tablolar, Engelliler Sarayı içindeki stantlarda satılarak sahiplerine gelir de getiriyor.

Anahtar Kelimeler:
Bağcılar Belediyesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183