Öne Çıkanlar kartal kent yaşam Haber belediye göreve iade edildi

Bu haber kez okundu.

Deva'da ilçe başkanları mazbatalarını Genel Başkan Ali Babacan’ın elinden aldılar

Demokrasi ve Atılım Partisi ( DEVA) İstanbul’da altı kurucu ilçe başkanına daha açıkladı. Yeni başkanlar mazbatalarını Genel Başkan Ali Babacan’ın elinden aldılar. Daha önce 19 ilçe başkanının açıklandığı DEVA Partisi’nde yeni atamalarla birlikte 24 ilçenin kurucu başkanı belli oldu. Birinci seçim bölgesi olan Anadolu yakasından Tuzla’ya Yalçın Yaşar, Beykoz’a Hikmet Baki, Sultanbeyli’ye Orhan Aktaş kurucu ilçe başkanı olarak atandılar.

İLÇE YÖNETİM KURULLARI OLUŞTURULDU

Üçüncü bölgede Avcılar ilçe başkanlığına İskender Selçuk Akgül, Esenyurt İlçe Başkanlığı’na Halis Kahriman atandı. Kahriman, Bizim Beylikdüzü Vakfı Başkanlığı ve inşaat sektöründeki faaliyetleri ile bölge kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim. İkinci Bölgede ise Sarıyer’e Tarık Sarıoğlu atandı. Sarıyer’de daha önce bir kadın başkan Aylin Arıkan atanmıştı. Arıkan, atanmasından yaklaşık bir hafta sonra görevinden affını istemişti. Son atanan ilçeler dışında Küçükçekmece, Büyükçekmece, Arnavutköy, Bakırköy, Bağcılar, Bahçelievler, Fatih, Beşiktaş, Kağıthane, Eyüpsultan, Maltepe, Çekmeköy, Kartal, Kadıköy, Şile, Ataşehir, Sancaktepe, Sultangazi ilçelerinde daha önce atamalar yapılmıştı. Bu ilçelerde başkanların yanı sıra 5 kişilik kurucu komisyon üyeleride görevlendirildi. İlçe binaları tutuldu, tefrişata başlandı. Partiye online başvuru yapan herkes tek tek görüşmeye davet edildi. Yapılan taramalar sonrasında ilçe yönetim kurulları oluşturuldu.

“BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU İLK KEZ SİYASET YAPACAK”

İlk atanan ilçelerden biri olan Küçükçekmece’de parti sahaya inmeye hazır durumda. Küçükçekmece Kurucu İlçe Başkanı Kaan Engin Özaydemir atandığı günden itibaren yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Özaydemir; “DEVA Partisi, yeni bir siyaset yapma iddiasını attığı adımlarla da destekliyor. Ülkemizde ilk kez bir siyasal parti, teşkilatlanma çalışmalarını gönüllü insan kaynağı ile sürdürüyor. İstanbul genelinde 30 bin civarında başvuru yapılırken sadece Küçükçekmece için 808 gönüllü başvurusu yapıldı. İlçe kurucu yönetim kurulumuzun hemen hemen tamamı bu gönüllü listesinden oluşturuldu. Büyük çoğunluğu ilk kez siyasete atılan, ülkede işlerin yolunda gitmediğine ve çocuklarının geleceği için kendilerinin de bir şeyler yapması gerektiğine inanan eğitimli ve nitelikli bir insan kaynağından oluşan ilçe yönetimimiz, Küçükçekmece’de güzel hizmetlere imza atacaktır. Metrobüse 300 metre Mesafede, ilçemizin en önemli hatta şehrimizin en yoğun caddelerinden Halkalı Caddesi üzerinde yer alan ilçe binamız; yeni siyasete yakışan, insana saygılı güzel bir ilçe binası olacak. Bir hafta içinde açılacak olan ilçe binamızda, yakında Küçükçekmeceli hemşerilerimizle buluşacağımız için çok heyecanlıyız.” diye konuştu.

ATAMA YAPILMAYAN 14 İLÇE KALDI

Silivri, Çatalca, Beylikdüzü, Başakşehir, Güngören, Şişli, Zeytinburnu, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Esenler, Beyoğlu, Üsküdar, Adalar, Pendik ve Ümraniye’den oluşan 14 ilçe içinse kurucu başkanlık için belirlenen isimler halen inceleniyor. İl Teşkilat Başkanı Cengiz Sunar ve teşkilatlanma komisyonun raporu doğrultusunda, İl Başkanı Gürol Ayan’ın Mart ayı içerisinde bu ilçelerin tamamının atamalarını yapması bekleniyor. Deva Partisi İstanbul ilçe kongrelerini Nisan ayında, İl kongresini Mayıs ayında gerçekleştirmeyi planlıyor. TAYFUN ERCAN- KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183