Öne Çıkanlar Delhi Dynamos muharrem yıldız haberdesiniz Filiz Coşkun Beylikdüzü Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Seçimi kaybeden 3 parti lideri istifa etti

 Türkiye'de üst üste 10 seçim kaybeden muhalefet liderleri yerinde dururken İngiltere'de siyasi ders gibi istifa kararları yaşandı. İngiltere'de dün yapılan seçimden 326 milletvekili çıkararak tek başına iktidar için gerekli çoğunluğa ulaşan Muhafazakar Parti'nin lideri David Cameron İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'ten hükümeti kurma yetkisi aldı.

ÖZÜR DİLEYEREK İSTİFA ETTİLER

Seçimden yenilgiyle çıkan İşçi Partisi'nin lideri Ed Miliband, UKIP lideri Nigel Farage ve Liberal Demokratlar'ın lideri Nick Clegg ise partideki görevlerinden istifa etti.
Miliband 17 yaşında katıldığı İşçi Partisi'nin lideri olma 'ayrıcalığına sahip olduğu' için partisine teşekkür etti ve "Mücadele devam ediyor" diyerek İşçi Partisi'nin geri döneceği sözünü verdi.
İşçi Partisi, 2010 genel seçimlerinde parlamentoya 258 milletvekili sokmuştu. Bu seçimlerde ise milletvekili sayısı 234'e düştü. Parti özellikle İskoçya'da çok oy kaybetti.

İşçi Partisi'nde Ed Miliband'ın yerine yeni lider seçilene kadar görevi yardımcısı Harriet Harman geçici olarak üstlenecek.

BU KADAR HEZİMET BEKLEMİYORDUK
Mevcut iktidarın küçük ortağı Liberal Demokrat Parti'nin lideri Clegg de istifa konuşmasında seçimlerin partisi için zor olacağını zaten beklediğini, ancak sonuçların tahmin edebileceğinden çok daha ezici olduğunu söyledi.
Liberal Demokrat Parti 2010'da 57 milletvekili çıkarmıştı. Bugün bu sayı sekize düştü.
UKIP lideri Nigel Farage da benzer şekilde istifasını duyurdu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183