Öne Çıkanlar istanbul balıkçılar emniyet teşkilatı iftarda ingiltere ligi beylikdüzü balıkçılar İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Bu haber kez okundu.

AK Parti: ‘İstanbullu mutlu’ CHP: ‘İstanbullu mutsuz’

 İBB Başkanı Kadir Topbaş, Nisan ayı toplantılarının son birleşiminde “2014 Yılı Faaliyet Raporu”nu Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sundu. Başkan Kadir Topbaş, hızlı ve konforlu ulaşımdan kaliteli havaya, temiz yeşil bir çevreden kültür ve sanat aktivitelerine, sağlıktan spor ve eğitime kadar İstanbulluların yaşam kalitesini yükselten ve hayatını kolaylaştıran binlerce projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.
Dünyada İstanbul’un muazzam yükselişinden bahsedildiğini yaptıkları yatırımlarla şehrin marka değerinin sürekli arttığını ve İstanbul’un dünyanın marka değeri en yüksek 25 şehri arasında gösterildiğini belirten Topbaş, “İstanbul, küresel yatırımcının gözdesi haline geldi. Kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçmesi ile başta deprem riski olmak üzere ulaşım, altyapı, istihdam gibi konularda birçok sorunun çözümünde çok büyük mesafeler alınmaya başlandı. Ciddi bir ekonomik hareketlilik sağlandı” dedi.

İSTANBUL'UN BÜTÇE HEDEFLERİ ÇOK BAŞARILI

2014 sonu itibariyle 12 milyar 276 milyon 427 bin lira olan gelir bütçesi gerçekleşme oranının yüzde 103,4 olduğunu belirten Başkan Topbaş, “Bu büyük başarı. Gider gerçekleşmesi ise 12 milyar 493 milyon 246 bin lira. Yüzde 97,1 gerçekleşti. Gider bütçemizde paramız var. Gelir bütçemizde de fazlamız… Çok şükür, hedeflerimize bir bir ulaşıyoruz. İsraf etmiyoruz, kasamızı boşaltmıyoruz. Yatırımları da kesmiyoruz. İstanbul daha güzel olacak. Daha iyiye gidecek. Yaptıklarımız ortada, projelerimiz de ortada. İstanbul’u finans, kültür, spor, kongre ve turizm alanlarında bir inovasyon şehri haline getirdik” diye konuştu.

4 YENİ METRO HATTI HANGİ İLÇELERDEN GEÇECEK?

Konuşmasında önemli müjdeler veren Kadir Topbaş, 4 büyük metro hattının eş zamanlı olarak yapımına başlandığını açıkladı. “Mecidiyeköy-Kabataş Metrosu’nun ihalesinin yapıldığını yapım çalışmalarına yakında başlanacağını açıkladı. Topbaş, 14 kilometrelik Dudullu-Bostancı Metrosu ile 12 Kilometrelik Ataköy-İkitelli Metro hatları içinde kısa süre içinde ihaleye çıkacaklarını belirtti. Ulaştırma Bakanlığı tarafından projelendirilen ve Bakırköy İDO İskelesinden başlayıp Bağcılar Kirazlı’ya ulaşacak olan 9 kilometrelik metro hattına ilişkin bilgi veren Topbaş, bu önemli hat için ihale süreçlerinin tamamlandığını, yer tesliminin yapıldığını ve inşaat çalışmalarına yakında başlanacağını söyledi.

TAKSİM MEYDANI İÇİN GERİ SAYIM

Taksim Meydanı’ndaki çevre düzenleme çalışmaları ne zaman başlayacak? Herkesin merak ettiği bu sorunun cevabını Başkan Topbaş verdi. Olumsuz hava şartları nedeniyle çalışmaların geciktiğini söyleyen Topbaş, Mayıs ayı itibariyle havaların düzelmesinden faydalanarak düzenleme çalışmalarına başlayacaklarını duyurdu.

GÜLSEVER: İSTANBULLU MUTLU DEĞİL

2014 yılı faaliyet raporunu İBB Başkanı Kadir Topbaş meclise sunmasının ardından CHP Grubu adına söz alan CHP İBB Meclis Grubu Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, “İstanbul’da yaşayan halk, İstanbul’un gidişatından memnun değil, mutlu değil. Bu kent çile kenti, yaşanamaz bir kent oldu. Her tarafı şantiye doldu, betonlaşma hızla devam ediyor. İstanbullu daha yeşil, daha temiz, daha sağlıklı bir çevrede yaşamadığı için mutlu değil. Her saat de yoğun trafikte olduğu için mutlu değil, Denizi kirli olduğu için, ormanları yok olduğu için, ağaçları kesildiği için, yeşil alanları yok olduğu için, içme suyu havzaları tehlikeye girdiği için mutlu değil. 25 yıldır İstanbul’a ortalama her yıl 300 bin kişi artışla göç oluyor ve bu göç devam ediyor, yani çok göç büyük. Bunu farkına varan dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’a göçü önlemek için ‘Vize’ konmayı düşünmüş, 3. Boğaziçi köprüsünün yapılmasının cinayet olduğunu söyleyip karşı çıkmıştı. Yani İBB Başkanı Erdoğan ile Başbakan Erdoğan arasında dağlar kadar fark olduğu ortaya çıkmış oldu” diye konuştu.

İBB’NİN PLAN YAPMA YETKİSİ BÜROKRATLARA VERİLDİ

Gülsever konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Merkezi hükümet plan yapma yetkisini aldı, İBB olarak bunu engelleyemediniz. Büyükşehir belediyelerinin plan yapma yetkisi Turizm Bakanlığı’na, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na, TOKİ’ye, Özelleştirme İdaresi’ne verildi. Yani bu kentle ilgili plan yapma yetkisi aşağı yukarı bütün kurum ve kuruluşlarda var. Ama burada halkın oylarıyla seçilmiş olan biz meclis üyelerinin plan yapma yetki ve kararları yok; çünkü ellerimizden alındı. İstanbul gibi bir kentin Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği Başkanlığı’nı yapan Topbaş, kendi kentine ilişkin olarak plan yapma kararlarını atanmış bürokratlar eline teslim etmesini CHP Grubu olarak onaylamıyoruz, kabul etmiyoruz.”

“Muhalefetin görevi yanlışları görmektir, haksızlıklara karşı çıkmaktır. Muhalefet partisi CHP Grubu olarak etkin, kararlı, yapıcı bir muhalefet sergiliyoruz ve öylede devam edeceğiz. İstanbul’un ve İstanbulluların yararına olan her adımı ve her hizmeti destekledik, destekleyeceğiz. Ancak yanlış bulduğumuz, halkımızın yararına olmayan projelere de karşı çıkacağız, çıkmaya devam edeceğiz, tabi ki bunları yaparken mutlaka önerilerimizi de dile getirdik ve getirmeye devam edeceğiz. Beni sabırla dinlediğiniz için teşekkür ediyorum.”

2014 Faaliyet Raporu CHP Grubu’nun ret, AKP Grubu’nun oy çokluğuyla kabul edildi. Kent Yaşam

Anahtar Kelimeler:
CHPAk Parti
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183