Öne Çıkanlar Halkın Tepkisi Ediyor SAGEM ITVS ab

Bu haber kez okundu.

Okullarda telefon yasağı güzel sonuçlar ortaya koydu

Fransa'da 2018 yılının Eylül ayında 15 yaşına kadar olan okul öncesi, ortaokul ve dokuzuncu sınıf düzeyindeki öğrenciler için okul sınırında veya dışında fakat okulla ilgili spor ve gezi gibi etkinlikleri kapsayacak şekilde telefon yasağı uygulaması başlamıştı. Uygulamanın etkileri incelendiğinde çocukların gelişimi için büyük olumlu etkilerin sağlandığı belirtildi.

London School of Economics tarafından yapılan araştırmada okullardaki telefon yasağının kısmen konsantrasyondaki artıştan dolayı sınav başarısı ile doğrudan ilişkili olduğu ortaya konuldu. Aynı çalışmanın diğer olumlu sonuçlarından biri de "cep telefonu kullanımını kısıtlamanın eğitim eşitsizliklerini azaltmak için düşük maliyetli bir politika olabileceği".

Araştırmacılar uygulamanın aynı zamanda sosyal medyanın zorbalığa yol açabilecek etkisini de azalttığına inanıyor. Araştırmada psikolojik etkilerin yanısıra okullarda yaşanan telefon hırsızlığı gibi maddi zarar vakalarının da neredeyse sıfıra indiği sonucuna ulaşıldı.

BAŞARI, İYİ UYGULAMAYA BAĞLIDIR

Fransa'daki uygulamada öğretmenler, telefon kullanıldığını gördüğünde kullanılan telefona el koyma cezası da uyguluyorlar. El koyulan telefon o gün ve hatta bazı durumlarda tüm hafta boyunca çocuğa geri verilmiyor.

DİĞER ÜLKELERDE DE TARTIŞMA KONUSU

Telefon sahipliği oranları hemen her ülkede benzer seviyelerde seyrediyor. Fransa'da 12 ila 17 yaş arası çocukların yüzde 90'ının kendi cep telefonları var. Bu istatistikler, ABD ve İngiltere'de de benzer. Fransa'nın uyguladığı yasağı değerlendiren ABD, Birleşik Krallık ve Avustralya'nın Victoria eyaletinde de bazı yerlerde yasak uygulanıyor.

Ancak ABD'de durumun biraz farklı olduğu ifade ediliyor. ABD'de son dönemlerde artan okullara silahlı saldırı vakaları ebeveynlerin telefon yasağına çok sıcak bakmamasına neden oluyor.

Ancak 1000'den fazla Amerikan okulu 2020'de telefon kullanımını kontrol etmek için "Yondr" kullanımını başlattığını bildirdi. Gençler telefonlarını üzerlerinde tutacaklar, ancak onları manyetik olarak kilitledikleri keselerin içine koyacaklar. Günün sonunda, okul çevresinde bulunan manyetik kilit açma istasyonlarında telefonların içinde bulunduğu manyetik keseler açılıyor. Gençler, gün boyunca telefonların kilidini açmak için hileler bulmuş olsa da, San Francisco'da yapılan denemeler, konsantrasyonu artırmak ve aynı zamanda çocukları gün boyunca telefonlarını çok fazla kullanmaktan caydırmak açısından iyi çalıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183