Öne Çıkanlar istanbul Bağcılar Belediyesi Kartal Belediyesi CHP Türkiye

Bu haber kez okundu.

Yolgeçen hanı gibi!

 Sayıştay raporları Türkiye'deki bütün kurumların çürümüşlüğünü gözler önüne sermeye devam ediyor. Son olarak köprü ve otoyolları denetleyen Sayıştay, 2018 yılına ait HGS ve OGS ile ilgili dikkat çekici detaylara yer verdi. Raporda, "132 milyon 22 bin 276 TL olan kaçak geçiş maliyetinin köprü ve otoyollardan plakası tespit edilebilen araçların geçişleri, plakası tespit edilemeyen araçların geçişleri ve yabancı plakalı araçların geçişlerinin toplamından meydana geldiği" belirtildi. OGS ve HGS'den bir yılda 2 milyar 183 milyon 384 bin 231 TL toplam gelir elde edildiği kaydedildi.

KAÇAK GEÇİŞLERİN KAYITLARI YAPILMAMIŞ

Raporda son olarak, 2018 yılı itibariyle köprü ve otoyollarda meydana gelen kaçak geçişlerin tahakkukuna ilişkin muhasebe kayıtlarının yapılmadığı belirtilerek, "Gelirler Hesabı olması gerekenden 132 milyon 22 bin 276 TL daha düşük görünmektedir" denildi. Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere Boğaz köprüleri ile otoyol geçiş ücretlerinde araç sınıflarına göre ortalama yüzde 10 ila yüzde 25 arasında değişen oranda artış yapıldığını bildirmişti. Yeni zamlı tarifeye göre; Boğaz köprülerinde otomobil geçiş ücreti 8,75 liraya yükselmişti.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183