Öne Çıkanlar kartal kent yaşam Haber belediye göreve iade edildi

Bu haber kez okundu.

Bağcılar’da yeni eğitim ve öğretim yılı coşkusu yaşandı

 Tüm yurtta olduğu gibi Bağcılar’da da 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı düzenlenen törenle başladı. Ragıp Akın İlkokulu’ndaki törende konuşan İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın yeni okulların hizmete sunulması, sınıfların temizliği ve bahçe düzenlemesi gibi önemli hizmetlere imza attığını haırlatarak, “Tekli eğitime geçme noktasındaki Bağcılar, 160 bine yakın öğrenciye eğitim ve öğretim vermeye hazır durumda bulunuyor” dedi

Törende bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, okullarda yalnızca öğretimin değil, eğitim boyutunun da görülmesi gerektiğini söyledi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın eğitim alanındaki gayretlerine dikkat çeken Eldivan, “Tekli eğitime geçme noktasındaki Bağcılar, 160 bine yakın öğrenciye eğitim ve öğretim vermeye hazır durumda bulunuyor” dedi. Başkan Çağırıcı ise ilçenin her geçen gün modern ve donanımlı eğitim yuvaları ile tesislere kavuştuğunu hatırlattı. Çağırıcı, “Kapalı Yüzme Havuzlarımız, 17 Bilgi Evi, Gençlik Merkezi, 8 D Sinema ve Planetaryum gibi birçok tesisimiz çocuklara ve gençlere ücretsiz hizmet veriyor. Yaz Spor Okulları, İzci ve Gençlik Kampları da yoğun ilgi görüyor” diye konuştu. Çağırıcı, yarının Türkiye’sini inşa ettiklerini sözlerine ekledi. Her yeni yılın yeni bir heyecan anlamına geldiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ise okullarda ders verilmesinin ve akademik bilgilerin sunulmasının yanı sıra ahlaklı, dürüst ve vatansever nesillerin yetiştirilmesinin de önemli olduğunu vurguladı.

“OKULUMUZDAN BAŞARILI İNSANLAR YETİŞİYOR”

Ragıp Akın İlköğretim Okulu Kurucusu Ragıp Akın ise Bağcılar gibi geniş bir ailenin ferdi olmasından dolayı mutlu olduğunu belirtti. Bir anısını paylaşan Akın, “İki yıl önce bir delikanlı yanıma geldi. Bizim okulumuzdan mezun olmuş daha sonra Tıp Fakültesi’ni tamamlamış. Çok keyif aldım” diye konuştu. Ragıp Akın İlkokulu Müdürü Erol Karaca da okulda değişik branşlarda atölyeleri hizmete sunduklarını kaydetti.

MİNİKLER TÖRENE COŞKU KATTI

İlköğretim Haftası kapsamında düzenlenen törende ayrıca Kafkas Halk Oyunları gösterisi ve şiir dinletisi sunan, türkü seslendiren minik öğrenciler de büyüklerinin takdirini topladı. İlçe yöneticileri tören sonunda ‘ders zilini’ çalarak eğitim yılını başlatırken, öğrenciler de sınıflara akın etti. Daha sonra sınıfları ziyaret eden yöneticiler öğrencilere ücretsiz kitap ve kırtasiye dağıttı. Törene ayrıca AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Murat Taner, şube ve okul müdürleri, öğretmen, veli ve öğrenciler katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183