Öne Çıkanlar kent yaşam kartal belediye Haber göreve iade edildi

Bu haber kez okundu.

İmamoğlu yıldız çocuklar ile buluştu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kurum iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen, “Küçük Yıldızlar Büyük Hayaller Spor Okulları Tanıtım Programı”na katıldı. İmamoğlu, Sultangazi’deki Cebeci Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen etkinlikte; 12 farklı branştan toplam 827 çocuk sporcu ve aileleriyle bir araya geldi. İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş ve Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur ile birlikte saha içerisindeki minik sporcularla buluşan İmamoğlu, küçük hemşehrilerinin sevgi gösterileriyle karşılaştı. İmamoğlu ile minik sporcuların buluşmasında, renkli ve duygusal anlar yaşandı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte coşku, “Dans Akademisi” öğrencilerinin gösterisiyle doruğa çıktı. İmamoğlu’na, protokol sıralarında, Alya Karagöz ve Arda Kümbül isimli çocuk sporcular eşlik etti.

“REHBERLİK YAPMAK İSTİYORUZ”

Salondaki enerjinin çalışma motivasyonunu artırdığını vurgulayan İmamoğlu, “Spor, insanı diri tutan, hayata bağlayan, enerjik olmasını sağlayan olağanüstü bir şey” dedi. “Hayatımızdan hiçbir zaman sporun eksik olmaması lazım” diyen İmamoğlu, “Bu manada tam da İstanbul'a layık gördüğümüz şey ve açıkladığımız Spor Master Planı’ndaki hedef, 16 milyonluk kentin zinde, enerjik her anında spor yapabilen, kendisini içerisinde hissedebildiği bir şehir vaat etmek… Bu açıdan bugünkü organizasyonu çok ama çok kıymetli buluyorum” ifadelerini kullandı. İBB’nin İstanbul genelinde 43 spor tesisinin ve 96 okul spor salonun bulunduğu bilgisini paylaşan İmamoğlu, “Bu alanlarda, şu anda 5-14 yaş arası, 60 bin sporcumuz taramadan geçirildi bir yıl içerisinde. Hedefimiz, 2022’de bu sayıyı 120 bine çıkartmak. Bu rakamı 120 bin yaparsak, İstanbul'daki her 30 çocuktan birisini, spor okullarında farklı branşlarla tanıştırmış oluyoruz. Bu noktada hem çocuklarımızın ölçümlerini yapıyoruz hem de yeteneklerini tespit etmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla çocuklarımızın kendilerine uygun branşlarda, spor yapmalarına fırsat yaratmak istiyoruz. Onlara rehberlik yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“KALİTELİ DÜNYA SPORCUSU OLACAĞINIZDAN HİÇBİR ŞÜPHEM YOK”

Süreci; bilimsel ve akılcıl yöntemlerle sürdürme amacında olduklarını dile getiren İmamoğlu, kendisinin de küçük yaşlardan itibaren sporla uğraştığı bilgisini paylaştı. “Bütün çocuklarımızın ve gençlerimizin hem sporda başarılı hem de okulda başarılı olmasını hepimiz çok istiyoruz” diyen İmamoğlu, Atatürk'ün, “Ben; sporcunun zeki, çevik, aynı zamanda ahlaklısını severim” sözünün her sporcuya ışık tutacağına vurgu yaptı. İmamoğlu, şunları söyledi:

“Zeki olacaksınız, derslerinize çalışacaksınız, görevlerinizi yerine getireceksiniz, aynı zamanda çevik olacaksınız. Yani sporla ilgili çalışmalarınızı en iyi şekilde yerine getireceksiniz. Aynı zamanda ahlaklı olmak, yani centilmen olmak, yani yenmenin yenilmenin ötesinde, birbirine saygı duymak, insanı sevmek… Dolayısıyla bütün bu duygular, sporun tarif ettiği, Atatürk'ün tarif ettiği karaktere uygun hareket ettiğinizde; çok nitelikli, çok kaliteli dünya sporcusu olacağınızdan hiçbir şüphem yok.”

“GELECEĞİMİZİ TEMİNAT ALTINA ALACAĞIZ”

Etkinliğe katılan velilere de seslenen İmamoğlu, “Az önce, yanımda, bir tarafımda futbolcu olmak isteyen Arda, bir tarafımda da tenisçi olmak isteyen Alya vardı. Bu hayaller çok önemli. Çocuklarımızın bu hayallerine hepimizin katkı sunması şart. Gerçekten eğer bir ülkede, çocuklar ve gençler gelecekle ilgili hayaller kurabiliyorsa, o zaman o ülkenin, o milletin geleceğiyle ilgili hep iyi şeyler düşünebiliriz. Bu manada, çocuklarımızın ve gençlerimizin, sporla birleşen sağlıklı bir geleceğe yürürken hayallerini büyütmelerine hepimizin fırsat tanıması lazım. Sizler onlara o fırsatı tanıyacaksınız, bizler de onlara bu güzel imkanları tanıyacağız. Dolayısıyla hepimiz, aslında geleceğimizi teminat altına alacağız” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARIMIZDAN ÇIKACAK OLİMPİYAT SPORCULARINI ŞİMDİDEN GÖRÜYORUM”

Bu sürecin kaybedeni olmayacağının altını çizen İmamoğlu “Başta çocuklarımız, annelerimiz, babalarımız, şehrimiz ve milletimiz, Türkiye'miz kazanıyor. Bu bakımdan bu güzel çocuklarımızdan çıkacak olan olimpiyat sporcularını şimdiden görüyorum. Spor Master Planı’mızla şehrimizde bir olimpiyat bilincinin, bir olimpizm ruhunun oluşmasını çok istiyoruz. Bizler, belki bir temel atıyoruz, yarınlarda burada kimlerin konuşacağının da önemi yok. Ama İstanbul'umuza, dünyanın en güzel şehrine, bu yolculuğun ucunda 2036 Olimpiyat Oyunları’nı da kazandırmak ve İstanbul'u ev sahibi yapmak istiyoruz. Bunu hep birlikte başaracağız. Hep birlikte, bütün çocuklarımızla başaracağız. Sevgili çocuklar; hepinize başarılar diliyorum. Çok başarılı olacağınıza inanıyorum. Ben, her birinizi şampiyon olarak görüyorum. Birbirinize destek olun. Birbirinizi sevin, eğitimi sevin. Hayat, size çok güzel şeyler sunacak. Göreceksiniz. Sizler ülkemizin geleceğinde çok kıymetli sporcular, yöneticiler ve hatta belediye başkanları olacaksınız” diye konuştu.

Etkinlik; dereceye giren ve 12 farklı branşta eğitim alan sporcularla toplu fotoğraf çekilmesiyle son buldu. 

TURNUVA HEYECANINI TADACAKLAR

İstanbul’un genç yetenekleri, “Spor İstanbul Yıldızlar Ligi”nde bir araya geliyor. Spor İstanbul tarafından, şehrin dört bir yanında 5-15 yaş arası çocuklar için açılan İBB Spor Okulları, yıl boyunca iki aylık dönemlerle 17 farklı branşta spor eğitimleri veriyor. Spor İstanbul Yıldızlar Ligi’ne, 33 farklı tesiste bulunan İBB Spor Okulları’nda eğitim gören, ‘Performans Öncesi Gruplar’dan 692 çocuk ve okul spor salonlarından seçilen 135 çocuk katılacak. 12 farklı branştan, toplam 827 çocuk Spor İstanbul Yıldızlar Ligi’nde yeteneklerini sergileme ve turnuva heyecanı tatma imkanı bulacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183