Öne Çıkanlar kent yaşam kartal Haber belediye göreve iade edildi

Bu haber kez okundu.

Çebi 'büyük oyunu' gördü

Halkalı Merkez Mahallesi'ndeki tesisin, pandemi tedbirleri alınarak gerçekleştirilen Küçükçekmece E-spor Merkezi’nin açılışına Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, siyasi parti temsilcileri ve sporseverler katıldı.

KILIÇDAROĞLU: PİNG OLURSA KİMLERİ BULACAĞINIZI BİLİYORSUNUZ

Küçükçekmece Espor merkezinin Küçükçekmece halkına ve gençlere hayırlı olmasını dileyen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “ Bugün hakikatten İstanbul’da sadece seçim zamanında vadeden değil söylediklerini bir bir yapan; İstanbul özelinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Küçükçekmece’de, Küçükçekmece belediye Başkanımız şahsında ben İsttabullyu hizmetle buluşturan bütün belediye başkanlarımıza bu vesileyle çok teşekkür ediyorum. Genel Başkanımız gençlere şunu iletmemi istedi: Gençler eğer Küçükçekmece’de ping, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde  ping olursa kimleri bulacağınızı biliyorsunuz.” dedi.

İMAMOĞLU: GENÇLER İÇİN NE YAPSAK AZ KALACAKTIR

Küçükçekmece Espor Merkezi'nin gençlere kulak verilerek hayata geçirilmiş bir tesis olduğunu ifade eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Küçükçekmece gibi nüfusu çok yüksek olan ilçelerimizden birinde dijital çağın gereğinin yerine getirilerek, böyle bir adımın atılmış olmasını takdir ediyorum. Eğitmenler ve psikologların devrede olması açısından çok güvenli ve faydalı merkez. Gençler, hem eğlenecekler, hem spor yapacaklar, ulusal ve uluslararası yarışmalarda etkin bir dönemi başlatıyor olacaklar. Böyle bir hizmeti yapma arzusu Kemal Çebi Başkanımızın gençleri dinleme kabiliyeti ile alakalıdır. Yani gençlerin ne istediğine kulak vermiş. Türkiye’de İstanbul’un yaş ortalaması 32’nin biraz üstünde. Aslında yoğun bir genç nüfusla bir arada olduğumuzu bilmeliyiz. Bu sebeple gençler için ne yapsak az kalacaktır. Gençlerin yönetimde olması lazım, onlara danışmamız lazım, anlamamız lazım. Gençlere nutuk atma dönemi bitmiştir. Bu manada atılan bu adımı çok değerli buluyorum. Sayın Çebi’yi ve emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

ÇEBİ: GENÇLER ÜLKEMİZİ ULUSLARARASI ARENADA TEMSİL EDEBİLECEKLER

Espor alanında her geçen gün başarılarıyla adını duyuran gençlerin sayısının arttığını ifade eden ifade eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi,“Dünyada ve Türkiye’de hızla gelişen espora gençlerimizin adım atması için hayata geçirdiğimiz merkezimizde gençler alacakları eğitimle turnuvaya katılarak ülkemizi uluslararası arenada temsil edebilecekler. Onlara kendilerini kanıtlamak için iyi bir fırsat yaratırken, ailelerini de unutmadık. Oyunculara eğitimler verilecek, psikolog ve diyetisyenler ile kontrol altında olacaklar. Dilerim gelecekte bu merkezde eğitim alan gençler, kendilerine dünyanın kapılarını açarak, Küçükçekmecemizi ve ülkemizi temsil etme fırsatı bulur. Merkezimizin projelendirilmesinden bugüne gelmesini sağlayan emeği geçen herkese teşekkür ederim ” dedi.

PROFESYONEL OYUNCULARIN YETİŞTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

Gençlere özel, bağımsız bir merkez olarak tasarlanan Espor Tesisi’nde 40 kursiyerden oluşan her bir grup, 28 saat sürecek olan Espor Akademi eğitimine tabi tutularak, eğitim sonunda 'Gameing Sertifikası' almaya hak kazanacak. Profesyonel koçlar öğrencilere MOBA ve FPS kategorilerinde koçluk yapacak. Tesisin; espor oyuncularının yetiştirileceği, ulusal ve uluslararası turnuvalar ile gençlerin espora profesyonel olarak adım atma fırsatı yakalayacağı bir merkez olması hedefleniyor.

BAŞVURULAR ONLİNE VE BİREYSEL OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Tüm dünyanın radarına aldığı ve geniş oyuncu kitlelerine ulaşmış elektronik sporların Küçükçekmece’de yaygınlaşması, gençlerin kendini dijital dünyada tanıtabilmesi için açılan merkeze başvurular bireysel olarak https://anket.kucukcekmece.bel.tr/anket/index.php/561727 adresinden online gerçekleştirilecek. Merkezde ayrıca, gençlere birçok sosyal aktivite de sunulacak. Ailelerin hassasiyeti göz önünde bulundurularak eğitimler uzman kadro ve psikologlar eşliğinde yapılacak. Her bir grup eğitimleri sürecinde pedagog, aile semineri, diyetisyen ve beden eğitimi hizmeti alacak.

FPS VE MOBA KATEGORİLERİNDE EĞİTİM VERİLECEK

160 m2 alanı ile 2 katlı olarak inşa edilen tesis, yıl içerisinde 500’e yakın öğrenci ağırlayacak. Dünya genelinde espor oyunlarının yükselen bir türü olan FPS ve Moba kategorilerinde, oyuncu yetiştirilecek Espor Merkezi, üst düzey 20 adet oyuncu bilgisayarı ve 1000 Gbit internet hızıyla hafta içi her gün 11.00-19.00 saatleri arasında hizmet verecek. Gençlerin yeteneklerini dijital dünyada tanıtması, gelişen ve sürekli ilerleyen espor camiasında yer alabilmesi adına, tam izole edilmiş, yüksek teknolojik cihazlarla donatılmış, canlı yayın odası da kullanımlarına sunulacak. Tam donanımlı yayın odasından turnuvalar canlı olarak yayınlanacak. Twitch yayınları yapılarak, oyuncular hünerlerini izleyiciyle paylaşacak. İSA KARAARSLAN / KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183