Öne Çıkanlar Tevfik Şahin İstiklal Caddesi seçim 100 elektrikli metrobüs Tekirdağ Kapaklı

Bu haber kez okundu.

Yükümlülük süresinin 15 yıla çıkarılmasıyla yaşanan sorunlar meclis gündeminde

 Milli Savunma Bakanlığı tarafından, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine verilen yanıtta, subay ve astsubayların on yıl olan yükümlülük süresinin on beş yıla çıkarılmasına ilişkin düzenlemenin geçici olmadığı, bunların 15 yılı tamamlamadan tazminat ödeyerek TSK’dan ayrılma haklarının da bulunmadığı bildirildi.

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) görevli subay ve astsubayların 10 yıl olan yükümlülük süresinin 6 Ocak 2017 tarihinden itibaren 15 yıla çıkarılmasıyla ilgili düzenlemede mağduriyet yaşayan subay ve astsubayların durumunu Meclis gündemine taşıdı. Milli Savunma Bakanlığına soru önergesi yönelten CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer, TSK’de Hukuk Fakültesi veya Mühendislik Fakültesinden mezun olan ya da halen okumakta olan 10 yıllık zorunlu hizmetinin dolmasını bekleyen ve bu KHK ile mağdur olan en az 500 personel bulunduğunu ifade etti. Gürer, 10 yıl hizmet için süresi belirlenen subay ya da astsubayların son düzenlemeden etkilenip etkilenmeyeceğini soran Gürer, bu kararın geçici olup olmadığının açılanmasını istedi.

 

Gürer ayrıca, “Silahlı kuvvetlerde 15 yılını doldurmayan subay ya da astsubaya tazminat ödeyerek ayrılma hakkının verilmesi yönünde bir çalışmanız var mıdır? Şeklinde soru yöneltti.

Milli Savunma Bakanlığı verdiği yanıtta, Yükümlülük süresinin on yıldan on beş yıla çıkarılmasına ilişkin düzenlemenin, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev yapmakta olan tüm muvazzaf subay ve astsubaylar hakkında uygulanıyor olduğunu kaydetti.

Söz konusu değişikliğin geçici olmadığının ifade edilerek, değişikliğin orta ve uzun vadeli insan gücü planlamaları dikkate alınarak yapıldığı vurgulandı. Açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetlerinde 15 yılını doldurmayan subay ve astsubayların tazminat ödeyerek ayrılma hakkını elde etmesi yönünde bir çalışma yürütülmemektedir” ifadesine yer verildi.

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183