Öne Çıkanlar Halkın Tepkisi ITVS Ediyor SAGEM ab

Bu haber kez okundu.

Yüksel Yalçın: Güngören yeşil ve güzel olacak

31 Mart yerel seçim çalışmaları artık son virajda. 1 aydan kısa bir kala siyasiler saha çalışmalarına devam ederken kazanmaları halinde hayata geçirecekleri projeleri de kamuoyuyla paylaşıyor.

Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nde yaptığı lansman toplantısında projelerini anlatan CHP Güngören Belediye Başkan Adayı Yüksel Yalçın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından hayata geçirilen ‘İstanbul Dönüşüyor’ programını Güngören ölçeğinde uygulayacaklarını ve güvenli, yeşil, üretken bir kent yaratacaklarını söyledi.

YILMAZCAN: GÜNGÖREN’DE HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK

CHP Güngören İlçe Başkanı Canan Yılmazcan kısa bir konuşma yaparak davetlileri selamladı. Yılmazcan, “5 yıldır çok büyük işlere atan İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Biz de yaşamaktan keyif alınan bir Güngören için mücadele edeceğiz. 1 Nisan’dan sonra Güngören’de her şey çok güzel olacak. Bunun için 31 Mart’ta oylarımıza sahip çıkmalıyız.” dedi.

AKKOÇ: TAM YOL İLERİ DİYECEĞİZ

Sağlık sorunları nedeniyle CHP Güngören Belediye Başkan adaylığından çekilen Temel Akkoç, “İlçe başkanı öncelikle hepinize çok teşekkür ediyoruz Yüksel başkanımız ve Canan başkanımızla çıktığımız bu yoldan bir adım geri durmak yok. Yine emeğimizi vermeye devam edeceğiz, asla durmak yok. Tam yol ileri diyeceğiz. Bu başarı hepimizin. Yüksel Başkanımızla beraber Güngören’i, Ekrem Başkanımızla İstanbul’u halkın belediyeciliğine devam etmeye sevk edeceğiz. Hepinize çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Ardından konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan CHP Güngören Belediye Başkan Adayı Yüksel Yalçın “Cumhuriyet’in geleceğine sahip çıkan gençlerimiz, kadınlarımız ve kadın kollarımız, hepinizi selamlıyoruz. Yol arkadaşlarımız hepiniz hoş geldiniz. Son beş yıldır beraber çalışmış olduğum Sayın Ekrem İmamoğlu’na çok teşekkür ederim. Güngören’de partimize üstün hizmetler etmiş Temel Akkoç Başkan iki hafta önce geçirmiş olduğu sağlık sorunlarından dolayı bu girişimden feragat etti. Kendisine çok teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

YALÇIN: BU KUTUPLAŞTIRAN ZİHNİYETİ 31 MART AKŞAMI EVİNE GÖNDERECEĞİZ

Kısaca özgeçmişinden bahseden CHP Güngören Belediye Başkan Adayı Yüksel Yalçın, “1970 Gümüşhane doğumluyum. 1983 yılında İstanbul’a geldik. 6 çocuklu, Atatürk sevdalısı öğretmen bir babanın oğluyum. Biz bu topraklarda doğduk büyüdük. Aday olduğumuzda hakkımızda ileri geri demeçler ördüler fakat çamurları ellerinde kaldı. Hakkımızda olumsuz eleştiri yaparak, bilgi birikimimizi, tecrübemizi bir kenara bırakanlara şunu söylemek istiyorum. Anadolu halkının birlik ve beraberliğini bozmaya asla gücünüz yetmeyecektir. Siyasetin ayrıştırıcı dilini, kardeşi kardeşe, komşuyu komşuya düşüren bu zihniyeti 31 Mart’ta sandığa gömeceğiz. Sempatik ve onurlu siyaseti esas alan duruşumuzla halkın gönlüne taht kurarak kazanacağız.” ifadelerini kullandı.

“İBB İŞTİRAKİNİ İLK 500’E SOKTUK”

İş hayatındaki deneyiminden bahsederek bunu kent yönetiminde kullanacağın dile getiren Yalçın, “Ben 30 yılı aşkın bir sürede kurumsal firmalarda üst düzey yöneticilik yapmış, yaptığı işlerde uluslararası başarılar kazanmış, şirketlerime ödüller kazandırmış, önemli görevlerde bulunan ve onlarca şirkete danışmanlık yapan deneyimli bir kişiyim. Son 5 yılda da İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İstanbul Enerji A.Ş’nin genel müdür olarak görev yaptım. Bu şirketi ilk 500 şirket arasına soktuk. İBB’nin kaliteli, nitelikli, halkına hizmet eden, kamu kaynaklarını kamuya harcayan, adil, eşitlikçi bir mühendisim. Yeni dönemde de size bu deneyimlerimizle hizmet etmek istiyoruz. Cumhuriyetin değerlerinin aşındığı bir dönemdeyiz. Bizi birbirimizden ayıran bu anlayışa karşı direnç göstermemiz gerekiyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü de burada saygı, özlem ve şükranla yad ediyorum.” dedi.

“GÜVENLİ, YEŞİL, ÜRETKEN GÜNGÖREN”

Seçimi kazanması halinde yapacağı projeleri başlıklar halinde sıralayan Yalçın, “Estetiği olmayan ve güvensiz kentlerde yaşayıp gidiyoruz. Felaketler yaşandıktan sonra da verilen hizmetleri de lütuf gibi sunuyorlar. Bunlar çok felaket sonuçlar. Artık bunları konuşmamamız gerekiyor. 150’nin üstünde üniversite var buralardan mühendisler, şehir planlayıcıları çıkıyor ama güvenli binalara sahip değiliz. Alanlarımız dolmuş, park alanları yok, yeşil alan yok. Biz eskiden sokaklarda top oynardık. Şimdi bir tabure koyup çocuklarımızın oturacağı yer yok. Doğru ve estetik kentleşme, ehliyetli yöneticilerle olur. Bu sadece yerel yönetimin de yapacağı şey yok. Mottomuz güvenli, yeşil ve üretken belediyecilik olacak. Bu şekilde yaşam olmaz diyerek itiraz eden herkesi bizi desteklemeye davet ediyorum. Hep birlikte bir takım olarak, eşit şekilde çalışıp kentimizi her konuda iyileştireceğiz.” ifadelerine yer verdi.

“İSTANBUL YENİLENİYOR, GÜNGÖREN YENİLENİYOR”

İBB’nin ‘İstanbul Yenileniyor’ projesini referans göstererek bunu Güngören ölçeğinde uygulayacaklarının sözünü veren Yalçın şöyle konuştu;

“Yarın olası bir Marmara depreminde nelerle karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Nolur artık kentsel dönüşümü yapalım. Bu nedenle projelerimizin başına kentsel dönüşüm geliyor. İkinci olarak ulaşım ve kamusal alan çalışmaları. Sonrasında Yeşil Güngören, sosyal adalet ve ekonomik kalkınma.

Kentsel dönüşümde ‘Güngören Yenileniyor’ dedik. İBB KİPTAŞ’ın 39 ilçede yaptığı ‘İstanbul Yenileniyor’ projesini Güngören ölçeğine indirdik. Kentsel dönüşüm çok önemli. Hızlı tarama ile riskli binaları tespit edeceğiz. Kahramanmaraş depreminin ardından riskli binalarla ilgili müracaatlar oldu. İBB ve Güngören Belediyesi tarafından yapılan testlerde çok sayıda riskli yapı tespit edildi. Hızlı taramayı dönüşümün ilk adımı olarak görüyoruz. Halen daha riskli olup olmadığını bilmediğimiz binalar var. Hemen resmi süreci başlatıp kentsel dönüşüm masalarımızla birlikte muhtarlarımızı da aktif kullanarak ilgili mahalleleri hızlı bir şekilde dönüştüreceğiz. Her muhtar bu sürecin ortağı olacak. Muhtar mahallesinin belediye başkanı olacak. Muhtarlarımıza araç, personel ve zabıta vereceğiz. Muhtarlar diyecek ki ‘biz burada belediyenin şubeleriyiz.’”

YEŞİLE VE KÜRESEL ISINMAYA DİKKAT ÇEKTİ

Yeşil alana her açıdan ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Yalçın, “Göreve geldiğimiz anda her mahallemizde tam donanımlı meydanlar yapıp afet sonrasında toplanılacak yerler yapacağız. Nefes alacak yerimiz yok. Hep beraber el birliği ile düzelteceğiz. Bakın küresel ısınma diye bir gerçek var. Benim de uzmanlık alanım. Burada herkesin dikili bir ağacı olacak. Batı’da meydanı olmayan bir kent yok. Bizim meydanlarımız nerede? 16 metrekarelik yer arıyoruz ağaç dikelim. Yazın betona vuran güneş daha çok ısı yayıyor ve hissedilen sıcaklık 50 dereceleri buluyor. Ama ağacın altı 16 derece. Bunların hepsi küresel ısınmayı tetikleyen şeyler. “ dedi.

BELEDİYEYE KENTSEL DÖNÜŞÜM BİRİMİ GELİYOR

Kentsel dönüşümde somut desteklerde bulunacaklarını söyleyen Yalçın, “Önceliklerimiz arasında kamu binalarımız da var. Çünkü kamu hizmetlerinin asla kesilmemesi lazım. Altyapıya yatırım yapacağız. 10 lojistik merkezi kurulacak. 50 bin konutta risk tespiti yapılacak. 125 binada planlı dönüşüm yapılacak. Vatandaşa finansal destek sağlanacak. 20 bin sosyal konut ihtiyaç sahiplerine verilecek. Yaşam vadileri yapacağız. Erken uyarı sistemlerine yatırım yapılacak.

Orta riskli binalar için de güçlendirme yapacağız. KİPTAŞ bu konuda büyük bir deneyime sahip. Biz de KİPTAŞ’la ortak çalışan bir iştirak kuracağız belediye içinde. Dönüşecek binanın sakinlerinin hak kaybı yaşamaması için tüm detayları hesaplayacağız. Ada bazlı dönüşüm yapıp, sosyal donatılı siteler inşa edeceğiz. Uzun yıllar önce Güngören’de önünde bahçesi olan evler vardı. Hani birisi diyor ya ‘Nereden nereye’” dedi.

“EMEKLİ VATANDAŞ ÇOCUĞUNA BİR GOFRET BİLE ALAMIYOR”

Ekonomik tabloya da dikkat çeken Yalçın, “Geçtiğimiz yıllarda bir İmar Barışı çıktı. Fazladan kat çıkılan binalar affedildi. Her binayı kendi özelinde çalışacak sistemi kuracağız. İlgili binada oturan hem mülk sahibi hem de kiracılara ayrı ayrı ayrıcalıklar sunacağız. Herkese 7 bin emekliye 9 bin lira kira desteği yapacağız. Çünkü emeklilerin hali ortada görüyorsunuz. 10 bin yıllık maaşlarla 3-4 kişi yaşamaya çalışıyor. Dün bir amca, eşi ve çocuğuyla gidiyordu. Dedi ki bir gofret alacak param yok. Ekonomi bu halde.” dedi.

“İLÇEDE ARACINIZI KOYACAK YERİNİZ YOK”

Güngören’in her açıdan sıkışıp kalan bir ilçe olduğunu dile getiren Yalçın, “Araçlar kaldırımlara park etmiş ne normal vatandaşın ne engellilerin geçebileceği yol yok. Otopark sorununu çözeceğiz. Yeni yapılan binaların altında otoparklar olacak. Bitişiğimizdeki komşularımızla birlikte anlaşma sağlayıp doğru bir dönüşüme imza atacağız. Kamulaştırmayla beraber otopark alanlarını genişletip bu sorunu çözeceğiz. 23 yeni noktada 6 bin araçlık otoparklar yapacağız.

Sokaklardan itfaiye araçları bile geçemiyor. Yangını vatandaş kendi imkanlarıyla söndürmeye çalışıyor bazı yerlerde.” ifadelerini kullandı.

AFET SIRASINDAKİ ACİL DURUMLARI UNUTMADI

Enerjinin ve iletişimin kesilmemesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, “Ben doktorasını sürdürülebilir ve enerji alanında yapan bir akademisyenim. Kendi enerjisini üreten bina hepimiz için çok önemli. Hatırlayın İzmir’deki depremde elektrikler kesildi. Yakıt istasyonundaki elektriği kullanmışlardı. Afet sonrasında kesintisiz hizmet sağlamamız gerekiyor. Yerel yönetim olarak buna hazır olacağız. Baz istasyonlarını daha güvenli yerlere taşıyacağız. Gönüllü timler oluşturacağız.” dedi.

“BİZİM İÇİN CAMİ DE CEMEVİ DE AYNI”

İnanç değerleriyle ilgili önemli bir açıklama yapan ve müjde veren Yalçın, “Bu ülkede camiye ne kadar değer veriliyorsa Cemevlerine de o kadar değer vermemiz gerekiyor. Cemevi sözü veriyorum. Bu bir mahcubiyet. Neden Cemevi sözü veriyoruz? Belediyemiz bunu şimdiye kadar yapması gerekiyordu. Gelin canlar bir olalım diyeceğiz. Ayrı gayrı yok. Hepimiz Anadolu’nun çamurundan yoğrulmuş insanlarız. İslam’a ve başka dinlere verdiğimiz değeri Aleviliğe vermemek nasıl olabilir?” ifadelerini kullandı.

“STK’LAR KÜLTÜRÜMÜZÜN MİHENK TAŞLARINDAN”

Sivil toplum kuruluşlarının şartlarının iyileştirileceğinin sözünü de veren Yalçın, “Sivil toplum kuruluşu merkezi kuracağız. Hemşeri dernekleri dahil her şeyi öne çıkaracağız. Her yöremize ayrı ayrı kütüphane yapacağız ve derneklerimizin yerlerini modernize edeceğiz. Bu kenti onların katılımıyla güzelleştireceğiz.” dedi.

TOPLUMUN HER KESİMİNE HİTAP ETTİ

Özel durumlu çocuklar, yaşlı bireyler, evlenecek gençler, askerler ve sokak hayvanlarını da unutmayan Yüksel Yalçın, “Özel durumlu çocuklarımızı özel olarak takip edeceğiz. Özel durumlu çocuklarımız hepimizin çocukları. Devlet okullarına boya badana ve temizlik hizmetleri vereceğiz. Okul müdürlerimizle görüşüp okul aile birliklerine destek vereceğiz.

Askerlerimize sahip çıkacağız. Bedelliler hariç diğer askerlerimize bir asker çantası hazırlayacağız. Belediye olarak askere uğurlayacağız gençlerimizi. Bizi milli duyguları tekeline alıp eleştirenlere ders vereceğiz. Biz ne zaman böyle ayrıştık? Bu günlere nasıl geldik? 6 liderin yuvarlak masada tartıştığı günlerden şimdi iki siyasi karşılıklı çıkıp tartışmıyor. Barışa barışa kazanacağız!

Sağlık alanında devrim yapacağız. Belediyede oluşturacağımız sağlık hizmetleri müdürlüğüyle muhtarlarımızdan alacağımız bilgiyle hareket edip sağlık hizmetine ihtiyacı olan özellikle yaşlı bireylerimize destek olacağız. Gündüz bakım evleri de kuracağız. Günlük bakım ve refakat sağlayacağız. Ayrıca Güngören’de sosyal kafeler inşa edeceğiz uygun fiyatlarla burada sosyalleşecekler.

Gençlerimize evlilik yolunda destek olacağız. Kim evlenmeye cesaret ediyorsa o gençtir. Ücretsiz salon tahsisi yapacağız ve yuva kurmalarına destek olacağız.

Sokak hayvanlarımız için veteriner hizmetleri sunacağız. Ayrıca hayvan sahibi vatandaşlarımız için mama ve diğer ihtiyaçları için destek vereceğiz.” diye konuştu. Fazıl Anıl Kılıçlı-Sümeyra Duğan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183