Öne Çıkanlar CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi GÜNDEM Türkiye haberdesiniz

Bu haber kez okundu.

YILMAZ: GELECEĞİMİZİ OYLAYACAĞIZ!

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz ve beraberindeki arkadaşları geçtiğimiz cumartesi akşamı gazete merkezimizi ziyaret etti. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Celal Karaali tarafından karşılanan Yılmaz,yaklaşan referandum hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

KARAALİ: HUKUKİ BASKI ALTINDAYIZ

Kent Yaşam Gazetesi’nin geçmişi ve yayın ilkeleri hakkında kısa bir bilgi veren Karaali, “23 yıllık yayın geçmişimizde siyasi olmaktan çok, halkın sesi olduk. Bu temelde öncelikle yerelde vatandaşın yararına yapılan her çalışmaya imkanımız ölçüsünde yer verdiğimiz gibi, yine yerelde halkın beklediği ama bulamadığı hizmetleride haber yaparak yöneticiler nezdinde sorunun çözümüne katkı sunmaktayız. Tabi halkın hakkını ararken zaman zaman ve özellikle son yıllarda hukuksal baskılarla daha çok karşılaşmaktayız.Vatandaşın hakkını savunmak ve kamusal alanları korumak isterken karşımıza çıkarılan bu hukuksal meseleler bizleride birkez daha düşünmeye zorluyor” dedi

YILMAZ: ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ BELİRLEYECEĞİZ

Öztürk Yılmaz sohbet ortamında gerçekleşen görüşmede, 16 Nisan’da yapılacak referandumu değerlendirerek, “Bu referandumda partilere oy vermeyeceğiz. Başbakan veya vekilde seçmeyeceğiz. 16 Nisan’da Türkiye’nin  bundan sonrasını, geleceğini, özgürlüğünü, bağımsızlığımızı, ülkemizin bütünlüğünü, Atatürk ilke ve devrimlerini oylayacağız. Ya ‘Hayır’ diyerek Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkacağız, ülkemizin birliğini, beraberliğini savunacağız, yada tek adam ve başkanlık sistemine geçerek, birsonraki adımlarda ülkemizin birliğini ve beraberliğini riske edeceğiz. Bunun için AKParti ve MHP’li seçmene de seslenmek istiyorum.Vekil veya belediye seçimlerinde tabii ki partinize oy vereceksiniz.Ama bugün yapılan parti seçimi değil.Lütfen ülkemizi ve geleceğini düşünerek ‘Evet’ veya ‘Hayır’ deyin” ifadelerini kullandı.

‘BUGÜNLERİ DE ARAYACAĞIZ’

Ziyarette yerel basın önemi de gündeme geldi. Çok sayıda ülkede büyükelçi olarak Türkiye’yi temsilen görev yaptığını söyleyen Yılmaz,“Ne acıdırki Türkiye başta basın olmak üzere birçok alanda sınıfta kalmış durumda. Yani muhalefet olan tüm gazeteler kapatılırken, gazetecilerde ya işten attırıldı yada bir bahaneyle cezaevine gönderildi. Şimdi tamda burada referandumun önemi ortaya çıkıyor. Yani ya daha diktatör bir döneme gireceğiz yada demokrasimizi güçlendirerek dünyadaki saygın yerimizi koruyacak, ülkemizin birliği pekiştireceğiz. Öte yandan yerel basının önemini bilen biri olarak, sizler yerelde halkın ilk ulaştığı yayın organlarısınız. Sizler halkın sesi, gözü kulağısınız. Sizlerin özgür yayın yapmanız demek halka daha çok hizmet etmeniz demektir” dedi.

‘İSTANBUL’UN HER YERİNDE VARSINIZ’

Referandum çalışması çerçevesinde İstanbul’dagittiği her noktada Yaşam Gazetesi’ni gördüğünü sözlerine ekleyen Yılmaz, “Gerçekten de yerel basının amiral gemisi konumundasınız. Yerel basın olarak 23 yıl aralıksız yayın yapmak ve bunu düzenli olarak devam ettirmek çok önemli ve siz bunu başarmışsınız, kutluyorum. Umuyorum ki, ülkemiz tek adam dikta dönemine girmez ve sizlerde daha özgür bir yayın politikasıyla halkımıza hizmet edersiniz” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183