Öne Çıkanlar Salih Cengiz seçim bürosu Silivri Selimpaşa asrın felaketi futbol maçı

Bu haber kez okundu.

Yetkiyi iade etti

 Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, 2016 Aralık ayında, tartışmalı bir oturumla aldığı belediye meclisine ait olan; sulh ve tasfiye, kabul ve feragata dair yetkileri iade etti. Kerimoğlu kararını, Mart ayının ilk meclis oturumunda yaptığı konuşmayla üyelere bildirdi.


Belediye meclisine ait olan; sulh ve tasfiye, kabul ve feragata dair yetkileri alması nedeniyle büyük eleştirilere uğrayan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Mart ayının ilk meclis toplantısında yaptığı konuşmayla, söz konusu yetkileri iade ettiğini açıkladı.

Sözlerine 16 Nisan'da yapılması planlanan referandumla başlayan Kerimoğlu, özgür iradesi ile oy kullanacak tüm yurttaşların tercihine saygı duyacaklarını belirterek,  "TBMM'nin gerekliliğine ve çoğulcu demokrasiden yana olduğumuzu ifade ediyorum. Cumhurbaşkanı makamına saygı duyuyoruz. İnşallah bir ayrışmaya dönüşen bu referandumun ayrıştıran değil, birleştiren ve tarafsız bir Cumhurbaşkanlığı sistemiyle devam etmesini dilerim" dedi.


‘KAMU MENFAATİNE UYGUN ÇALIŞTIK’

Kerimoğlu daha sonra Aralık ayında aldığı yetkiyi, bu toplantıda iade edeceğini söyleyen Kerimoğlu, yetkiyi yalnızca Osmaniye Mahallesi Metro İstasyonu yanında bulunan 22 dönüm araziye değerinin altında fiyat verdikleri için Ulaştıma Bakanlığı ile olan mahkeme sürecinin sona ermesi ve uzlaşma sağlanması için istediğini ifade ederek; "5393 sayılı belediye kanunun 18. maddesi (h) bendiyle aldığım yetkiyi uzlaşma sürecinin uzamaması için istemiştim ve uzlaşma sağladık. Amaç hasıl olduğu için yetkiyi iade ediyorum” dedikten sonra, imar, hukuk, çevre ve şehircilik gibi birimlerden aldığı onay yazılarını göstererek başka hiç bir konuda bu yetkiyi kullanmadığını açıkladı.


Osmaniye Mahallesi Metro inşaatı alanındaki belediyeye ait araziye Ulaştırma Bakanlığı’nın önce metre kare birim fiyatı olarak 3 bin 500 lira verdiğini, gelinen süreçte 9 bin 500 liraya uzlaşma sağladıklarını ve belediyeye toplamda 209 milyon liranın üzerinde gelir sağlandığını anlatan Kerimoğlu, Ocak ayında da bu paranın belediye hesabına yatırıldığını belirttikten sonra, “Önceki dönemde Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan borçtan dolayı paranın 64 milyonuna haciz koyuldu,  ama mali sıkıntımızı bu yolla az da olsa rahatlatmış olduk. Yani Bakırköy halkı için kamu menfaatine uygun bir çalışma yaptık” dedi.

AK PARTİLİ SERVET TOROMAN TEŞEKKÜR ETTİ!

Toplantıda AK Parti gurubu adına söz alan meclis üyesi Servet Toroman, "Bakırköyün faydasına olan herşeye evet diyeceğimizi söyledik. İster evet, ister hayır lütfen iyi anlayıp dinleyelim. Biz başkana güvendik, O da bize güvendi. Biz de kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

NE OLMUŞTU?

2016 aralık ayında Bakırköy Belediye Meclisi, 5393 sayılı belediye kanunun 18. maddesi (h) bendinde yer alan yetkisini süresiz ve sınırsız olarak Başkan Bület Kerimoğlu'na devretmişti. Süreçle ilgili yapılan oturumda, AK Partili meclis üyeleri "Evet" oyu vermiş, CHP'li meclis üyelerinden Tansel Gülmezoğlu, Kenan Şahin, Şükrü Aydın, Ziya Çıkıt, Ali Rıza Akyüz ve Mustafa Harputluoğlu gurup toplantısında “ret” oyu verdikleri için oturuma katılmamış, Hukuk Komisyonu Başkanı olarak sınırsız ve süresiz yetki devrinin hukuk dışı olduğunu söyleyen CHP'li Taner Kazanoğlu, grup kararına rağmen meclis toplantısına katılarak “ret” oyu vermişti.

Gurup kararına uymadığı gerekçesiyile ilçe yönetim kurulu kararıyla disipline sevk edilen Avukat Taner Kazanoğlu, "Kanunen yetkinin ne için ve ne kadar süre ile istendiği belirtilmeli" demişti.

İncirli Caddesi'nde yeni binalarına taşındıkları için AK Parti yönetimine ‘hayırlı olsun’ ziyaretine giden CHP İlçe Başkanı Celal Sevinç, İlçe Yönetimi ve Başkan Kerimoğlu, meclis toplantısında kendisine yetki veren AK Parti'ye teşekkür etmiş, yetkiyi sadece Osmaniye Mahallesi'neki kamulaştırılan arazi için istediğini belirterek, bu ayrıntıyı kendi gurubunda söylemediği için yanlış anlaşıldığını ifade etmişti.

AK Parti İlçe Başkanı Aysun Çelikler de, Bakırköy’e yapılacak yatırımlarla ilgili İBB'den sözler aldıklarını ve bunların sekteye uğramaması için ‘evet’ dediklerini açıklamıştı.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183