Öne Çıkanlar haberdesiniz Türkiye esenyurt belediyesi FETÖ Next Level Tera

Bu haber kez okundu.

YAŞANABİLİR BİR ÇEVRE İÇİN EL ELE

 Kağıthane Belediyesinin her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği Prof. Dr. Orhan Kural ile liselere yönelik “Yaşanabilir Bir Çevre İçin El Ele Konferansları”, 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde Cengizhan Anadolu Lisesi’nde başladı. Bu yıl ilçedeki 10 farklı okulda gerçekleştirilecek konferansların ana konusunu çevre bilinci ve sağlıklı beslenme oluşturuyor. Konferansa katılan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Prof. Dr. Orhan Kural’a katılımlarında dolayı teşekkür ederek öğrencilerle bir süre sohbet etti. Konferansın açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Orhan Kural öğrencilerle bilgi ve deneyimlerini paylaştı.


Konferansın çocuklara katacağı değerlerden söz eden Prof. Dr. Kural, “Bir defa şunu öğrenmiş olacaklar. Fast food’un ne kadar zararlı olduğunu, kolaların ne kadar zararlı olduğunu, israfın Müslümanlık’ta olmadığını, insanın ihtiyacı olduğu kadar alması gerektiğini, popüler kültürü değil kendi kültürümüzü sahiplenmeyi öğrenecekler. Ağaç sevgisini öğrenecekler. Hayvanları, özellikle onların dilleri yok, onları sahiplenmek, artan yemekleri vermeyi öğrenecekler. Belediye başkanımız şu an onu yapıyor. Onların dua edebileceğini öğrenecekler. Farklılık yaratmayı öğrenecekler. Yanlış yapıldığı zaman gidip onlara anlatmayı öğrenecekler” dedi.


Konferansın sonunda öğrendiklerini gazetecilere anlatan Zeyid Alani isimli öğrenci; ‘’ İlk olarak israf konusunda daha bilgili olacağım. İkincisi de ben meyve sularının çok masum olduğunu düşünüyordum artık düşünmüyorum, sağ olsun hocamız bizi bilgilendirdi, bundan sonra daha temkinli yaklaşacağım onlara, üçüncü olarak da diğer ülkelerde ki çocukların hangi şartlarda yaşadığını öğrendim bu çok etkili oldu üzerimde’’ dedi.

Bir diğer öğrenci Betül Eyüp ise çevreyi koruma konusunda şunları söyledi; ‘’Camları, kağıtları, plastikleri geri dönüşüm kutularına atıyorum, belediyenin araçları gelince onları teslim ediyorum, sokakta yere çöp atanları uyarıyorum.’’ diye konuştu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183