Öne Çıkanlar Salih Cengiz seçim bürosu Silivri Selimpaşa asrın felaketi futbol maçı

Bu haber kez okundu.

TÜRKİYE’NİN BAŞPEHLİVANLARI HASBAHÇE’DE YARIŞTI

 Kağıthane Belediyesi’nin Hasbahçe Güreş Sahası’nda düzenlediği yağlı güreş müsabakalarına, Türkiye’nin dört bir yanından güreşçiler katıldı. Farklı yaşlarda 14 boyda yarışan 300’ün üzerinde sporcu,güreş meraklılarına unutulmaz bir gün yaşattı. Kırkpınar’dan gelen davul-zurna ekibi, ata sporunun ruhunu canlandırırken, yaşları 14-18 arasında değişen küçük güreşçilerin mücadeleleri etkinlikte büyük ilgi gördü.  Kağıthane’deki yağlı güreş müsabakalarına bu yıl 29 başpehlivan katıldı.
Etkinliği değerlendiren Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Sadabad Yaz Etkinlikleri çerçevesinde hem geleneklerimizi yaşatıyor hem de böylesi güzel bir ortamda vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Yurdun dört bir yanından bu heyecana ortak olmaya gelen vatandaşlarımıza hoş geldiniz diyorum. Tüm sporcularımızı bir kez daha tebrik ediyorum, başarılar diliyorum.” dedi.



Başpehlivan gece yarısı belli oldu
Küçük güreşçilerden sonra er meydanına çıkan pehlivanlar, rakiplerine kol bağlayarak mücadele etti. Saat 19.00’da başlayan pehlivanların başpehlivanlık mücadelesi gece yarısına kadar devam etti.



Final müsabakalarında Antalya’dan katılan Serik Belediyespor Kulübü Başpehlivanı Mehmet Yeşilyeşil rakibini devirerek, Kâğıthane 2017 Yağlı Güreş müsabakalarının başpehlivanlığını elde etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi sporcusu Abdullah Güngör 2'nci olurken, müsabakalara Ordu Büyükşehir Belediyesi sporcusu olarak katılan Recep Kara 3'üncü oldu. Başpehlivan olan Yeşilyeşilaltın madalya ve kupasını Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın elinden aldı.
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183