Öne Çıkanlar haberdesiniz Türkiye FETÖ Next Level Tera esenyurt belediyesi

Bu haber kez okundu.

Tuna öğretmen, çocuklara tarihi böyle sevdiriyor

 İlk başta şaşırabilirsiniz ancak bunların hepsini, 37 yaşındaki deneyimli öğretmenleri Tuna Turhan’a borçlular. İki dershane ve bir kolej deneyimden sonra Maltepe’de bulunan Üç Renk Kolejleri’nde öğretmenlik mesleğine devam eden Turhan, “Çocuklar tarihi sevmiyordu. Bunu daha önce çalıştığım yerlerde de gördüm. Burada, tarihi kostümleri giyerek çocuklara ders anlatmanın daha mantıklı olabileceğini düşündüm. Artık tarihi sevmeyen öğrencilerim de, derslerime katılıyor ve ilgiyle takip ediyorlar. Üstelik buna, öğrencilerimi de dâhil ederek, dersi neşeli hale getiriyorum” diyor.



TARİHİ ÇOK SEVİYORLAR…
Öğrenciler de, dönemin uygarlıklarını hem hazırladıkları sunumlar, hem de kostümlerle yaşayarak ve eğlenerek öğreniyorlar. İlkçağ uygarlıkları anlatılırken Tuna öğretmen ve öğrencileri Roma, Bizans, Yunan, Mısır ve Çin kostümleri giyerek, bu dönemde yaşanan önemli olayları ele alıyorlar. Osmanlı Devleti’ni de canlandırmayı ihmal etmeyen öğrenciler, gerektiğinde yeniçeri olduğu gibi, devlette en önemli kararların alındığı merci olan Divan teşkilatını da oluşturarak, hem üyelerini tanıyorlar, hem de bir kararın nasıl alınacağını uygulayarak öğrenmiş oluyorlar. Tuna öğretmenin öğrencileri de bu uygulamadan memnun olduklarını ifade ederek, tarihi artık çok sevdiklerini söylüyorlar.



TUNA TURHAN KİMDİR?
Tuna Turhan, 1979 İskenderun doğumlu. 2003 yılında Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun olan Turhan, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde “Eğitim Yönetimi ve Denetimi” alnında da yüksek lisans yaptı. 2004 yılında İskenderun MEF Dershaneleri’nde başlayan iş hayatı, sırasıyla Pendik Final Dergisi Dershaneleri, Pendik İMKB Güllübağlar Anadolu Teknik Meslek Lisesi, Kartal Kavram Dershanesi, Pendik Erturhan Dershanesi, Pendik Özel Balkanlar Koleji’nde devam etti. Turhan şu an Maltepe Özel Üç Renk Koleji’nde öğretmenlik görevini sürdürüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183