Öne Çıkanlar Son durum Nedir Polis Memuru Arif Yaman otizmli çocuklar Kartal Belediyesi Kongre Merkezi
banner279

Bu haber kez okundu.

Tevfikbey mahallesi beklentilerinin karşılanmasını istiyor

İstanbul Küçükçekmece’de 2019’da göreve gelen Kemal Çebi başkanlığındaki yeni yönetim, 15 yıllık uzun bir AK Parti döneminden sonra önemli değişimlere vesile oldu. Biz de bu değişimi Küçükçekmece’nin 21 mahallesini gezerek ilçe sakinleri olan seçmene sorduk ve memnuniyet derecelerini ölçtük.

Bu hafta Küçükçekmece’nin merkez ilçelerinden 2023 yılındaki son sayıma göre 35.463 nüfus ve 20 bin seçmeni bulunan Tevfikbey Mahallesi’nin seçim öncesi nabzını tutup Muhtar Nesrin İnan ve mahalle sakinlerine sorular yönelttik. Vatandaşlar belediyenin sağladığı hizmetlerden genel olarak memnuniyetlerini dile getirirken bazı taleplerini de ilettiler.

Tevfikbey Mahallesi sakinleri, genel olarak hizmetlerden ve belediye yönetiminden memnuniyetlerini dile getirse de mahallede birçok eksiğin olduğunu da ilettiler. Vatandaşlar özellikle sokak aydınlatması, buna paralel olarak da daha çok huzur ve sosyoekonomik anlamda daha yüksek refah istiyorlar.

MUHTAR İNAN: BELEDİYENİN SİYASİ POZİSYONU BİZİ İLGİLENDİRMİYOR BİZ İŞİMİZE BAKIYORUZ”

Tevfikbey Mahalle Muhtarı Nesrin İnan’la kısa bir sohbet gerçekleştirdik. Sohbetimizde mahallenin genel durumunu ve muhtarlık olarak yaptıkları çalışmaları sorduk. Mikrofonumuza konuşan İnan, “Ben Nesrin İnan, yaklaşık 15 yıldır muhtarlıkta görev yapıyorum. İhtiyaç sahiplerine yönelik çalışmalarım var. Belediyeyle birlikte koordineli çalışıyoruz. Belediyenin partisi veya siyasi durumu bizi ilgilendirmiyor. Biz halka hizmet ediyoruz. Onlar benim sorunlarıma eğiliyorlar. Anında çözüme kavuşturuyoruz. Tabi ki hepsi tamamlanmadı ama sıraya konulmuştur diye düşünüyorum.” dedi.

“BİZ SADECE SORUNLARI İLETİYORUZ, YAPTIRIM GÜCÜMÜZ YOK”

Sorunlara değinen İnan, “Tevfikbey Mahallesi’nin en büyük sorunları trafik, ikinci olarak mahalle aydınlatması. Burada özel bir şirket olan BEDAŞ’a yaptırım gücümüz olmadığı için mahalle halkıyla karşı karşıya kalıyoruz. Biz sadece sorunları BEDAŞ’a iletebiliriz. Onlara herhangi bir yaptırım gücümüz maalesef yok. Üçüncü ve belki de en büyük sorun sosyoekonomik durum. Biz binlerce hikaye biliyoruz. Hepsini dinliyoruz. Ablaları, kardeşleri, anneleri oluyoruz. Sevinçlerini de üzüntülerini de paylaşıyoruz. Ben üstüme düşen tüm görevleri yerine getirdiğimi düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

“SOSYOEKONOMİK KALKINMAYI AMAÇ EDİNDİM”

Yaptığı faaliyetlerle ilgili konuşan Tevfikbey Mahalle Muhtarı Nihal İnan, “Kentsel dönüşümde yerinde çözüm değil, ada bazlı dönüşüm tercih ediyorum. Bu trafik sorununa da çözüm üretir. İkinci olarak çalışan annelere yönelik kapalı pazarlarımızın haftada bir gün olmak üzere kendi ürünlerini sergileyecekleri kooperatif destekli pazarlar olmasını istiyorum. Yine gündüz çocuk ve yaşlı bakım evleri istiyoruz. İkisini de aynı yerde istiyoruz. Bu sayede çocuklar dede özlemi, yaşlı çınarlarımız da torun hasreti çekmeyecek. Daha çok yeşil alan ve kütüphane istiyoruz. Ayrıca sosyal faaliyetler için tesisler istiyoruz. Eğitim bizim için çok önemli. Eğitim ailede başlar. Eğitim öğretimde önemli projelere imza attım. 15 bin çocuğa her türlü maddi destekte bulunduk. Öğrenci bursu çalışmamız oldu. İhtiyaç sahipleri öğrencilerle kurumlar arasında bir köprüyüm ben. Ayrıca mahalle annesiyim, madde bağımlılığıyla da ciddi bir mücadele içerisindeyim. Sınavlara hazırlanan öğrencilerimiz için sosyal medyada paylaşım yaparak kullanılmayan, evlerde kitaplıklarda öylece duran soru bankaları ve çalışma kitaplarının temin edilmesine aracı oluyorum. Sizlerin aracılığınızla benim yanımda olan ve elini taşın altına koyan komşularıma çok teşekkür ediyorum. İyi ki varlar.” diye konuştu.

VATANDAŞ NE KADAR MEMNUN?

Vatandaş1: Belediyenin çalışmalarından memnunum. Muhtarımızdan da memnunum. Söyleyecek bir şey yok, iyi insanlar.

Vatandaş2: Ben buranın yerlisiyim. Muhtar Yaşar her türlü ihtiyacımızı yıllardır karşıladı, şimdi de gelini geldi. Ona da şükürler olsun tüm derdimizi yetkililere iletiyor ve kendi de çözüm noktasında büyük uğraş sergiliyor.

Vatandaş3: Hükümet ve belediyeden talebimiz yabancıların girmesini istemiyoruz. Fiyatlar da arttı, bunları aşağıya çekmeleri lazım, hiçbir şey alamıyoruz.

Vatandaş4: Mahallenin kurucusuyum. Belediye süper çalışıyor, süper. Yemeğinden, içeceğinden her türlü yardımından memnunuz. Bak emeklilere kafeteryalar kurdu. Yemeğimi İBB Kent Lokantası’nda yedim. Şimdi gidip ucuza çayımı içeceğim. Bak yerler tertemiz. Seve seve oyumu vereceğim. Hizmet iyidir. Göz boyama değil bu. Bu seçim çalışması değil, halka hizmettir. Sayın Çebi’yi seviyoruz.

Vatandaş5: Çıkmaz sokakta oturuyoruz. Su arabaları gelip geçiyor bir de elektrik direği var evimin tam önünde ve çok sesli çalışıyor. Onu şikayet etmeye geldim muhtarımıza. Bulgaristan göçmeniyim ben uzun süredir buradayım. Ben buraya ilk geldiğimde çöpten geçilmiyordu burası şimdi tertemiz oldu. Muhtarımızdan da memnunum.

Vatandaş6: Etin kilosu olmuş 600 lira. Nasıl geçineceğiz? Karnabahar 50 lira ya nereden geliyor bu Çin’den mi geliyor? Burada üretiliyor.

Vatandaş7: Bu başkan iyi ötekini boşver. O AK Parti’nin adayından Allah korusun. İyisi yok da yine Kemal Çebi diğerinden iyi.

Vatandaş8: Yollar çok kötü. Motor sürerken özellikle büyük sıkıntı yaşıyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183