Öne Çıkanlar Kartal Belediyesi ak parti hastaneler deprem tehdidi altında küçük çobanlar reklam panosu

Bu haber kez okundu.

TEM’de ‘Açız’ sömürüsü..!

 

Uluslararası ulaşım sağlayan TEM’in Maslak’taki tünelinde belirli mesafelerle durup,  araç sürücülerinden yardım toplayan iki kadının yarattığı görüntü de tepki çekti. Elindeki “Açız” yazılı karton tabelayla insanların acıma duygularına hitap ederek, dilencilik yapan kadınların hangi uyruktan olduğunu ve kimliğini bilmiyoruz, ancak objektifimize takılan görüntünün ülkemiz adına hoş olmadığının farkında ve bilincindeyiz.


Bu şekilde para toplayan kadın yol kenarında ayakta beklerken, yanında ve yerde yatan bir çocuk görüntüsü de göze çarpıyor. Dilenciliğin kanunen yasak olduğu ülkemizde, kendisine “yoksul bir anne” imajı vererek, insanların duygularını sömüren bu gibi kişilere müsade edilmemesi isteniyor. Ayrıca yalnızca kadınlar değil, genç erkeklerin de yol kenarlarında bu şekilde dilencilik yaptığı, bazılarının “açız” yazılı tabela taşımanın yanısıra, ağızlarına da beyaz maske takarak, kendilerine hasta süsü verdikleri görülüyor.


Olaya tepki gösteren sürücü vatandaşlar, “Hergün binlerce aracın gelip geçtiği uluslararası bir yolun kenarında ya da orta yerinde durarak dilenmek ülkemiz adına üzüntü verici bir durum. Bu yoldan kendi toplumumuzun insanları kadar yabancılar da geçiyor ve bunları görüyor. Ayrıca hem kendileri hem de yanlarındaki çocukları uzun süre egzoz gazı soluyorlar. Ağızlarını hasta maskesiyle kapatanlar gerçekten hastalarsa, uzun süre karbonmonoksit gazı solumak zaten sağlıklarını daha da tehlikeye sokar. Bu olayın engellenmesi gerekir” dediler.

Haber-Fotoğraf:Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183