Öne Çıkanlar Kartal Belediyesi ak parti istanbul hastaneler deprem tehdidi altında Büyükçekmece Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Tarım Bakanlığı’na kadro istihdamı Gürer’in yakın takibinde

 CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, bizzat Bakan Faruk Çelik tarafından duyurulan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na alınması planlanan personel istihdamını yakın takibe aldı. Konuyu TBMM gündemine alan Ömer Fethi Gürer’in yazılı soru önergesini yanıtlayan Bakan Çelik, 2017 yılı için 2058 kadro tahsis edildiğini, personel alımına yönelik çalışmalara başlandığını açıkladı. 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu yazı soru önergesinde, Bakan Çelik’in iki ayrı televizyon kanalında, bakanlıklarına kadro istihdamıyla ilgili yaptığı açıklamaları gündeme getirdi. CHP Milletvekili Gürer, Bakan Çelik’in, TRT Haber ve CHH Türk kanallarındaki programlara katılarak atama bekleyen ziraat, gıda ve su ürünleri mühendisleri ile veteriner hekimler için Maliye Bakanlığı’ndan 2 bin 500 kişilik kadro talebinde bulundukları açıklamayı hatırlatarak, “Bu kadrolar verildi mi? Atama yapıldı mı? Yapılacak mı?” şeklinde sorular yöneltti. 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, “Bakanlığımız bütçe imkânları çerçevesinde personel istihdamı yapabilmektedir. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/B maddesine göre sözleşmeli pozisyonda görev yapmak üzere Bakanlığımıza 2017 yılında 2.058 kadro tahsis edilmiş olup, personel alımına yönelik çalışmalar başlatılmıştır. Ayrıca yıl içerisinde ihtiyaçlar doğrultusunda yeni kadro talebinde bulunulacaktır” açıklamasında bulundu. 

Bakan Çelik ayrıca, bu yıl içinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından 200, Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından ise 500 personel alımı yapılmasının planlandığını bildirdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183