Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkın Tepkisi ITVS Ediyor SAGEM

Bu haber kez okundu.

ŞÜKRÜ GENÇ: HERKESİN SAĞDUYUSUNU GÖSTERMESİ GEREKİR

 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye için bir felaket olduğunu söyleyen Genç, “15 Temmuz’un yıldönümünde şehit ailelerini ziyaret edeceğiz. Şehitler çeşitli etkinliklerle anılacak, ancak yapılan her bir yanlıştan bin ders çıkarmak zorundayız. Temennim aynı felaketlerin bir daha yaşanmamasıdır” dedi.


Başkan Şükrü Genç şunları söyledi:

 “Toplumumuz için birlik ve beraberlik çok önemli. Yüzyıllardır ayakta durmamımızın temel nedenlerinin başında birlik ve beraberlik duygusuyla hareket etmemiz geliyor. Kişilerin yöresi, yurdu, bakışı, rengi ne olursa olsun bu birlik ve beraberliğin toplum olarak devam ettirilmesidir. Sarıyer insanının da ilçede sağlanan bu birlik ve beraberliği devam ettirmesi gerekir. Sarıyer’in İstanbul’un en yaşanabilir yer seçilmesi bu birlik ve beraberliğin sağlanmasının en güzel örneğidir. Bunda kaymakamlık, emniyet, kamu kurumları ve belediye çalışanları ile herkesin büyük payı var.

Bu toplum sırası geldiğinde kendisine zarar vereni, yine kendisi değerlendirmiştir. Toplumdan dışlayarak cezalandırmıştır. Şu an ülke olarak büyük bir sınavdan geçiyoruz. Türkiye bir demokrasi sınavından geçiyor. Herkesin sağduyusunu çok net bir şekilde göstermesi gerekiyor.

Dünya kamuoyunun Türkiye’ye bakışını değiştirmek zorundayız. Biz bir Afrika ülkesi değiliz, muz cumhuriyeti değiliz. Dünyanın merkezinde, gelmişi ve geçmişi ile çok önemli bir ülkeyiz, bunun değerini ve kıymetini bileceğiz ve çalışmalarımızı da bu yönde devam ettireceğiz.


15 Temmuz darbe girişimi ise toplum için bir felaketti, Türkiye için felaketti, devlet için felaketti. Hepimize düşen yurttaşlık görevleri var. Bizler Sarıyer’in yöneticisiyiz, meclis olarak görevlerimiz var. 15 Temmuz şehitlerinin evlerini hep birlikte ziyaret edeceğiz, meclis olarak aileleri ile birlikte olacağız. Şehitlerimizi anma etkinlikleri de olacak, fakat ailelerinin acısı hiçbir zaman dinmez. Ancak yapılan her bir yanlıştan, hareketten bin ders çıkarmak zorundayız. 15 Temmuz felaketinin tekrar yaşanmaması dileğimdir”.

Tuncay Dağlı-Kent Yaşam

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183