Öne Çıkanlar CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi GÜNDEM Türkiye istanbul

Bu haber kez okundu.

SOMALI ÇOCUKLAR EYÜP'E MİSAFİR OLDU

 Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Somalı şehitlerin çocuklarını 3 yıldır özel olarak Eyüp'e misafir ederek ağırlıyor. Bu yıl da Başkan Aydın'ın misafiri olan çocukların Eyüp ziyareti ilk olarak Ensari Konağı Sosyal Tesisleri’nde verilen öğle yemeği ile başladı.



Soma Zafer Kulübü'nün voleybol ve futbol takımlarında forma giyen kız çocukları burada Başkan Remzi Aydın ile birlikte yemek yiyerek sohbet ettiler. Başkan Aydın yemek sonrası sporcu çocukları tebrik ederek başarılar dilerken; “Geçen iki yılda da, Soma'da kazada şehit olan kardeşlerimizin çocuklarını ağırlamıştık. Bu sene voleybolcu ve futbolcu kızlarımız var. Bu gün kardeşlerimiz Eyüp Sultan'a geldiler. İnşaallah buradan şehit babalarına dua edecekler ve ilçemizi gezecekler. Güzel bir gün geçirecekler. Eyüp Belediyesi ile Soma arasında kültürel ve sportif anlamdaki ilişkilerimiz güzel başladı, inşaallah güzel devam edecek.” dedi.



“ACILARI YAKINDAN HİSSEDİYORUZ”

Yemeğin ardından Somalı çocuklar Eyüp Sultan Türbesi'ni ziyaret ederek dua ettiler. Çocuklar, 2014 yılında meydana gelen ve 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın etkilerinin halen sürdüğünü belirterek; “Soma küçük bir yer ve orada herkes birbirine çok yakın. Bir çoğumuzun babaları, dayıları, ağabeyleri göçük altında kaldı. Halen acıları yakından hissediyoruz.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183