Öne Çıkanlar Mehmet Deniz kent yaşam gazetesi Stuttgart Ares vedat bilgin Engelliler 5 Yıldızlı Tatil Yaptı

Bu haber kez okundu.

Soğuk buharla serinliyorlar

 Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde nemli ve sıcak bir Ağustos ayı yaşanıyor. İstanbul’da sıcak ve nemden bunalan vatandaşlar parklara ve sahillere akın ediyor.

Bağcılar Belediyesi de bunaltıcı sıcaklardan etkilenen sokak hayvanları için harekete geçti.9 bin 500 metrekarelik alanda faaliyet gösteren Hayvan Barınma ve Müşahede Merkezi’nde hayvanların güneşlendiği ve gezdiği alana buharlı soğutma sistemi kuruldu.

Barınaktaki yüzlerce sokak hayvanı gün boyunca üstten püskürtülen buharla serinletiliyor. Hayvanlar barınakta sürekli dolu durumdaki havuzların içine de girip suda oynuyor.

‘SERİNLENMENİN KEYFİNİ ÇIKARTIYORLAR’.

Son günlerde yaşanan bunaltıcı sıcaklardan sokak hayvanlarının da etkilendiğini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Sıcaklar sokak hayvanlarını da bunaltıyor. Belediyemize ait hayvan barınağında sıcaktan bunalan hayvanlarımızı soğuk buhar püskürtme sistemiyle serinletiyoruz. Onlarda bu bunaltıcı havada serinlemenin keyfini çıkartıyorlar” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183