Öne Çıkanlar Halkın Tepkisi ITVS Ediyor SAGEM ab

Bu haber kez okundu.

Şişli’ye şehir plancısı aday; Resul Emrah Şahan

CHP Parti Meclisi'nin aldığı kararla adaylığı ilan edilen Şahan,  "Şişli'nin Gelecek İçin Bir Planı Var" hedefiyle, Türkiye'nin en gelişmiş ve İstanbul'un kalbi olan ilçesi Şişli için kolları sıvadı.

AFET YÖNETİM PLANLAMASINDA ÖNCÜ

Genç ve dinamik ekibiyle yola çıkan Resul Emrah Şahan, Şişli'ye nefes aldıracak çözümlerin yanı sıra Şişli'nin ihtiyacı olan büyük ölçekli projeleriyle de seçim çalışmalarına hızlı başladı.  Şişli Belediye Başkan Yardımcısı olarak "Şişli'de Kentsel Dönüşüm ve Planlama" çalışmalarının ana koordinasyonunu yürüten; aynı zamanda "Şişli Afet Yönetim Planı"nın hazırlanmasında öncü isimlerden biri olan Şahan, güçlü ve sağlam projeleriyle Şişli'yi savunmak için var gücüyle sahada olacak. 

Şişli’de adaylığının resmiyet kazanmasının ardından Şahan, yarın CHP Şişli örgütüyle buluşarak seçim çalışmaları kapsamında izleyecekleri yolu da belirleyecek. 

RESUL EMRAH ŞAHAN’A ‘BAŞKAN’ GİBİ KARŞILAMA

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Şişli Belediye Başkan Adayı Resul Emrah Şahan, adaylığının açıklanmasının ardından seçim çalışmalarına başladı. Şahan’a coşku dolu bir karşılama yapıldı.

"Şişli'nin gelecek için bir planı var" hedefiyle yola çıkan Şahan, CHP Şişli İlçe Başkanlığı'nda partililer tarafından coşkulu bir şekilde karşılandı. Şahan, "Kentsel dönüşüm deyince aklına sadece beton ve para gelenlerden olmayacağız. Onlar, toprağa bakınca arsa görür. Cumhuriyetin evlatları, yani bizler, Cumhuriyet Halk Partililer; vatan toprağını, yurttaşın hakkı olarak görür.” dedi. 

‘BAŞKAN’ GİBİ KARŞILANDI

CHP Parti Meclisi'nin dün aldığı kararla Şişli'den adaylığı kesinleşen Resul Emrah Şahan, bugün ilk iş olarak partisinin Mecidiyeköy'deki İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Kalabalık partili bir grup tarafından alkışlarla ve meşalelerle karşılanan Şahan'a ilgi büyük oldu.

Karşılamada başta CHP Şişli İlçe Başkanı Tamer Özcanlı olmak üzere İlçe Kadın Kolları Başkanı Canan Şahin, Gençlik Kolları Başkanı Recai Kılıç ve ilçe yöneticileri hazır bulundu.

TEK TEK ÖZEL İLGİ GÖSTERDİ

Cadde'ye taşan onlarca partiliyle tokalaşan Şahan, tek tek yakından ilgilendi.

Etkinlikte "Emrah Başkanım tam yol ileri", "Şişli'ye Emrah Başkan",  "İstanbul'un kalbi Şişli'de atacak" "Şişli'nin gelecek için bir planı var" "Gençliğimiz var", yazılı dövizler dikkat çekti.

 “ŞİŞLİ BANA ÇOK ŞEY KATTI”

Burada partililere yönelik bir konuşma yapan Şahan, hayatının büyük bir bölümünü geçirdiği Şişli'nin kendisi ve ailesi açısından önemine vurgu yaparak, "Şişli bana çok şey kattı" dedi.

 "BAŞARI HİKAYESİ YAZDIK"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan İstanbul Planlama Ajansı(İPA) ve Şişli Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunduğu süre boyunca büyük bir değişimin öncüsü olduklarını kaydeden Şahan, "2019 yılında İstanbul'un, Şişli'nin kaderini değiştirecek çok güzel bir başarı hikayesinin parçası olduk. 16 milyon İstanbullunun hayatını iyileştirecek projeler ürettik. Gecemizi gündüzümüze katarak, ortak akılla çalıştık. İstanbul'da Ekrem başkanımız, Şişli'de Muammer Başkanımızla çok önemli ve güzel işler başardık. 5 yıldır bu ilçede ve İstanbul'da demokrasi mücadelesi verdik. Şimdi Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girdiğimiz 2024'te bu demokrasi mücadelesiyle ilçemizde bir bayrak değişi gerçekleşecek" ifadelerini kullandı.

 "ONLAR, TOPRAĞA BAKINCA ARSA GÖRÜR"

Konuşması sık sık "Durma ilerle gençlik seninle" sloganlarıyla kesilen Resul Emrah Şahan, hedefleri hakkında şunları söyledi:

"Başkanımız Ekrem İmamoğlu öncülüğünde 16 milyon İstanbullu için nasıl mücadele ettiysek, şimdi de 'Tam yol ileri' diyerek Şişli'den bu mücadeleye örgütümüzle birlikte destek vereceğiz. Şişli'de de İstanbul'da da her birimize bu anlamda büyük sorumluluk düşüyor.

Bu şehrin güçlenmeye, adalete ihtiyacı var. Odağımızda 'insan' olacak. Onurlu bir yaşam için var gücümüzle çalışacağız.

Farklılıklarımızın bize kattığı zenginlikle; birlikteliğimizi, kardeşliğimizi pekiştireceğiz.  Dünyadaki akranlarıyla eş şartlara kavuşturup gençlerimizi destekleyeceğiz. Şişlili kadınların rahatça gezdikleri, güvenli sokakları olan bir Şişli yaratacağız. Elbette güvenle yaşamak için evlerimizi de güçlendireceğiz. Kentsel dönüşüm deyince aklına sadece beton ve para gelenlerden olmayacağız. Onlar, toprağa bakınca arsa görür. Cumhuriyetin evlatları, yani bizler, Cumhuriyet Halk Partililer; vatan toprağını, yurttaşın hakkı olarak görür."

“KÜSKÜNLÜK YARATMAYACAĞIZ, HERKESE DOKUNACAĞIZ”

Partililerden 31 Mart'taki yerel seçimlerde Şişli ve İstanbul için tarih yazmalarını isteyen Şahan, "Küskünlük yaratmayacağız. Kimseyi ardımızda bırakmayacağız. Evinde, işinde, sokakta her bir insana dokunup, derdini dinleyeceğiz. Şişli'de girilmedik bir sokak kalmayacak. Hep birlikte Şişli'yi İstanbul'un kalbi yapmak için mücadele edeceğiz." şeklinde konuştu.

İlçe Başkanı Tamer Özcanlı da adaylığı için Resul Emrah Şahan'ı tebrik ederek, "Genç ve liyakatli bir aday. Yolumuz uzun" ifadelerini kullandı. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

RESUL EMRAH ŞAHAN KİMDİR?

1982 yılında Ankara’da doğdu. 2005 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden mezun oldu.

2005-2006 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Metropolitan Planlama ve Tasarım Merkezi’nde çalıştı. İstanbul’da tarihi kent alanları üzerine sayısız plan ve projenin geliştirilmesinde görev aldı.

2006-2014 yılları arasında kendi girişimini kurarak ulaşım, altyapı ve kentsel politika geliştirme çalışmalarına yönelik danışmanlık hizmeti verdi. Aynı zamanda bir teknoloji şirketi kurarak kentsel planlama çalışmalarının teknoloji ile entegrasyonu konusunda çalıştı.

2014-2019 yılları arasında Beylikdüzü Belediyesi, Teknik Koordinasyon ve Projeler Birimi Koordinatörü olarak katılımcı kent planlama ve AR-GE çalışmaları konusunda projeler geliştirip uyguladı. Beylikdüzü Vizyon 2030 çalışmasında öncü rol aldı.

Ekrem İmamoğlu’nun adaylığı sürecinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2019 Seçimleri Politika ve Projeler Bildirgesinin hazırlanmasında teknik çalışmaların ana koordinasyonunu yönetti.

2019 – 2023 İstanbul Planlama Ajansı Başkanlığı ve Bimtaş Yönetim Kurulu Başkanı olarak yerel seçimlerde vaat edilen kentsel politikaları “İstanbul 2050 Vizyon Planı” çatısı altında birleştirilmesi ve hızlıca hayata geçirilmesi noktasında en etkin aktörlerden biri oldu. Bu süreçte Şişli Belediye Başkan Yardımcısı olarak “Şişli’de Kentsel Dönüşüm ve Planlama” çalışmalarının ana koordinasyonunu yürüttü. Şişli ilçesinde “Şişli Afet Yönetim Planı”nın hazırlanmasında öncü isimlerden biridir.

Resul Emrah Şahan, evli ve bir kızı vardır.Resul Emrah Şahan, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için CHP’den İstanbul ili, Şişli ilçesi Belediye Başkan Adayıdır

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183