Öne Çıkanlar Kartal Belediyesi ak parti hastaneler deprem tehdidi altında küçük çobanlar reklam panosu

Bu haber kez okundu.

Şişli Belediyesi, ‘Dosta! Ödülü’nün sahibi oldu

Avrupa Konseyince Romanların entegrasyonu ve topluma kazandırılması amacıyla örnek çalışmalar yapan yerel yönetimlere verilen "Dosta! Ödülü" bu yıl Şişli Belediyesi’ne verildi. Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından düzenlenen ve Avrupa Konseyi üyesi 47 ülkenin katıldığı ödül töreni Fransa’nın Strazburg şehrinde düzenlendi. 

 

Şişli Belediyesi Romanların eğitimden sosyal hayata kadar birçok alanda aktif katılımlarını sağladığı projeler ile Roman dilinde 'Artık Yeter' anlamına gelen Dosta Ödülü’ne layık görüldü. 2015-2017 yılları arasında Hıdırıllez şenlikleri, tiyatro ve sinema gösterimleri, Roman kadınlar için okuryazarlık kursları, çocuklara yönelik yaz okulu, yurtdışı ziyaretleri ve Şişli Belediyesi bünyesinde bulunan Kuştepe Roman Sanat Evi’nde işlerini kurmaları konusunda destekleyici eğitimler ve etkinlikler düzenledi. Aynı zamanda düzenli olarak sokakların temizlenmesi, gıda ve içilebilir su dağıtımı gibi şehir hizmetleri veriyor. 

 

Yorgun; Roman komşularımız bizim için çok önemli

Ödülü alan Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Gazi Yorgun, böyle bir ödül almanın gurur verici olduğunu belirterek şunları ifade etti: “Şişli çok farklı dili, rengi, kültürü barındıran Türkiye’nin en kozmopolit ilçesi. Roman komşularımız da bizim için çok kıymetli. Onların topluma entegrasyonu, yaşam koşullarının iyileştirilmesi, kentin olanaklarından her vatandaş gibi eşit faydalanması için projeler geliştiriyoruz. Bu çalışmaların uluslararası arenada da yankı bulması bizi hem mutlu ediyor hem de gelecek projelerimiz için cesaretlendiriyor.” FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183