Öne Çıkanlar Türkiye haberdesiniz esenyurt belediyesi FETÖ Next Level Tera

Bu haber kez okundu.

Sipahi’den ulaşım zammına indirim talebi

 Beşiktaş Belediyesi ve İBB Meclis Üyesi Hüseyin Avni Sipahi, 1 Temmuz itibariyle toplu ulaşıma yapılan zammın İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden gözden geçirilmesi ve daha makul seviyelere indirilmesi ile ilgili önergesini meclis başkanlığına sundu.


Meclis Üyesi Sipahi öngergesinde şu ifadelere yer verdi; Büyükşehir Belediyemiz Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla İETT, Otobüs A.Ş ve Özel Halk Otobüsleri ile raylı ve deniz ulaşım sistemlerinde uyulanacak ücret tarifesi yeniden düzenlenmiş ve 1 Temmuz’dan itibaren yürürlüğe girmiştir. Vatandaşlarımız yeni tarifeye göre hemen Üsküdar’dan beş dakikada Beşiktaş’a gelirken 4 TL, ertesi gün 5 TL ödemişlerdir. Yürürlüğe giren tarifeye göre sadece deniz yolu değil, tam bilet 2.30 TL’den 2.60. TL, öğrenci 1.15 TL’den 1.25 TL’ye, indirimli 1.65 TL’den 1.85 TL’pe yükselmiştir. Aylık Mavi Kart ücretleri de tam 185 TL’den 205 TL’ye, öğrenci 80 TL’den 85 TL’ye, sosyal kart ise 110 TL’den 125 TL’ye yükselmiştir.

Buna göre tam biletteki fiyat artışı yüzde 13, öğrenci biletindeki fiyat artışı yüzde 9, indirimli biletteki fiyat artışı yüzde 12 olmuştur. Haziran ayı enflasyon rakamlarının belli olmasıyla büyük ikinci kısmının da kadim şehrimiz İstanbul’da yaşadığı milyonlarca memur ve memur emeklisinin Temmuz ayında ek zam oranları da netleşmiştir. Buna göre Temmuz ayında memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak zam yüzde 6.89 olacaktır. Ulaşım hizmetleri yanında belediyeler aynı zamanda sosyal hizmet sunan birer kamu idareleridir. Bu itibarla kadim şehrimiz İstanbul’daki toplu taşıma ücretlerinde belediyemizce indirimlere gidilmiştir. 2012 yılından 2017 yılına kadar vardır. Bu tarihlerdeki meclis kararları örnek alınabilir.


Ulaşım zammı, memura yapılan zammın çok üstünde

Memur ve memur emeklilerinin ile kamu işçilerine yapılan zam oranlarının çok üstünde kalan yolcu taşıma ücret artışlarının yeniden gözden geçirilmesi ve makul seviyelere çekilmesi için gerekli işlemlerin başlatılması, ücret tarifesinde indirim yapılması halinde ulaşım hizmetlerini sunan şirketlerin gelir kayıplarının oluşması durumunda, kayıp bedelinin belediyemizce karşılanması hususunda karar alınması talebini içeren önergemin başkanlık makamına havalesini arz ederim. Sipahi’den sonra söz alan CHP İBB Meclis Üyesi Yunus Can, en son toplu taşımaya iki yıl önce zam yapıldığını ve kümülatif olarak düşünüldüğünde iki yıl sonra yapılan yüzde 11 oranındaki zam oranının doğal olduğunu belirtti.  Konuşmaların ardından önerge oy birliği ile başkanlık makamına havale edildi.  FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183