Öne Çıkanlar 15 Temmuz Meydanı Dikey Bahçeyle Yeşilleniyor karlıktepe spor parkı Ehliyette yeni dönem! Yassine Baddiavi Milyon Liralık Yatırımda Sona Gelindi

Bu haber kez okundu.

Şeker için “İhracat Destekleme Fonu kurulması” Bakanlığın gündeminde yok

 CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca yanıtlanması istemiyle, kristal beyaz şeker üreten firmaların katılımıyla ‘İhracatı Destekleme Fonunun’ kurulmasının düşünülüp düşünülmediğini sordu. 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Faruk Özlü, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in konuyla ilgili soru önergesine verdiği yanıtta, şeker piyasanın Ekonomi Bakanlığınca düzenlendiğini, Şeker Kurumu’nun bu konudaki yetkisinin ise sadece görüş bildirmekle sınırlı olduğunu belirtti.  

 

Şeker piyasasında kristal beyaz şekerin, yurtiçi talebe göre üretilen A Kotası Şeker, güvenlik payı olarak bulundurulan B Kotası Şeker ile ihraç edilmek kaydıyla üretilen C Şekeri olarak sınıflandırıldığını kaydeden Bakan Faruk Özlü, “İhtiyaç olması durumunda (ve Şeker Kurumunca uygun görülmesi halinde), bahse konu şeker türlerinin birbirleri arasında aktarılabilmesi sebebiyle stok sorunu söz konusu olmamaktadır. Ayrıca, şeker üreticisi şirketlerden Şeker Kurumuna iletilen her hangi bir stok sorunu ve şeker ihracatına yönelik düzenleme talebinin bulunmaması nedeniyle, ihracatı destekleme fonunun kurulması gibi bir durum da şimdiye kadar söz konusu olmamıştır” dedi. 

 

Bakan Özlü, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, “Hazineye yük getirmeden, sektörün kendi içinde oto finansman sağlayarak şeker ihraç etmesi ve rekabet koşullarında oluşacak farkın fondan karşılanması olası mıdır” şeklindeki sorusuna ise “Hazine Müsteşarlığına yük getirmeden ve şeker sektörünün oto finansmanı vasıtasıyla "şeker ihracatını destekleme fonunun" kurulması zor görülmekle birlikte, bu konuda sektör paydaşlarının ortak talebinin olması halinde değerlendirmeye tabi olabilecektir” yanıtını verdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183