Öne Çıkanlar 18 mart Yılmaz: Sorunları Ortadan Kaldıracağız 23 Ekim fındık fiyatları! pişman olacaksınız Farklı Diller

Bu haber kez okundu.

Sefaköy'ün esnafı yalnız değil

İstanbul sınırları en aktif sivil toplum kuruluşlarından birisi olan Sefaköy Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası, bünyesindeki esnafları hiç boş bırakmıyor. Yeni yönetimin göreve başladığı 2022 yılından itibaren esnafını hem maddi hem manevi olarak yalnız bırakmayan Sefaköy Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası, haftalık olarak kayıtlı üyeleri olan esnaflarla anlamlı etkinlikler düzenliyor ve onların tek tek sorunlarını dinliyor.

Oda, geçtiğimiz hafta kuaför, terzi ve tamirci olarak basit usul muhasebesi tutulan esnaflarla bir araya gelmişti. Bu hafta ise Sefaköy Has Konya Mutfağı’nda yine bir kahvaltı programında birliktelik sağlanarak esnafın dilek ve istekleri dinlenildi.

Yapılan toplantıya yoğun ve ağırlıklı olarak otomotiv grubundan olan esnaf grubu katılırken, Sefaköy Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sait Yüksek, Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Sefaköy Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Ünal Yurtlu ile yine odanın yönetim kurulu üyeleri toplantıda yer aldılar.

YÜKSEK: SANAYİ SİTESİYLE İLGİLİ YAKINDA BİLGİLENDİRME YAPACAĞIZ

Katılanları selamlayarak konuşmasına başlayan Sefaköy Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sait Yüksek, “Bugün burada çoğunluğu otomotiv grubu olmak üzere esnaflarımızla bir araya geldik. İstek, dilek ve şikayetler dile getirilecek. Ustalık, kalfalık belgeleri, ailenin korunması ve madde bağımlılığı hakkında bilgilendirme için toplandık.

Odamız ile Halk Eğitim Merkezi arasında yapılan protokolümüz gereği bir Pazar günü esnaflarımız orada ilkyardım eğitimi alacaklar. Bunun için odamıza başvurup belge oluşturmanız gerekiyor.

Sanayi sitesi kurulmasıyla ilgili çalışmamızı yürütüyoruz. En kısa sürede bilgilendireceğiz.” dedi.

GÜVENİLİR: ESNAFIMIZIN TÜM İŞLERİNİ ÜCRETSİZ VE İNDİRİMLİ ŞEKİLDE YAPIYORUZ

Sefaköy Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri Neslihan Güvenilir, oda olarak faaliyetlerden bahsederek şunları söyledi;

“2022 yılından itibaren yeni gelen yönetim olarak yapmış olduğumuz hizmetlerden kısaca bahsedeceğim. Oda olarak imalatında şeker kullanan üyelerimize bir köprü vazifesi görerek şeker sevkiyatı gerçekleştirdik.

Bu yıl 44 öğrencimize burs sağladık. Bununla ilgili mesajlar atıyoruz ancak gözden kaçırmış olabilirsiniz. Biz burs vermeye ve mesaj atmaya devam edeceğiz.

Yine odamızın bir web portalı var. Burada ücretsiz reklam oluşturabilirsiniz. Sitemize girip kendi hesaplarınızı oluşturuyorsunuz, sonra da sizinle ilgili reklamları yapıyoruz. Burada ücretsiz bir üyelikle işletmenizin reklamını yapmış olacaksınız.

Odamıza kayıtlı birçok kuruluşla anlaşma sağladık. Sürücü kursu, göz hastanesi, diş hastanesi gibi çok çeşitli bir kurum yelpazesinden odamız üyeleri olarak indirimli yararlanabilirsiniz.

Yine odamız ücretsiz sigorta danışmanlık hizmeti veriyor. EYT, emeklilik gibi aklınızdaki her konuyu sorabilirsiniz.

İş yerinizin risk analizini kesinlikle yapmalısınız. Yine indirimli risk analizi yapabileceğiniz bir şirketle anlaştık.

Varsa sanayi sitelerinizde atıl durumda olan araçları bildirebilirsiniz.

Hijyen belgesi almak zorundasınız. Yine kalfalık, ustalık belgeleri var. Birçoğunuzda ruhsat var ama kalfalık ve ustalık belgeleri kesinlikle gerekiyor. 2024’ten itibaren iş yeri açamayacaksınız eğer belgeniz yoksa.

Sefaköy Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın katkısıyla Aile Bakanlığı’ndan gelen Psikososyal alanında görev yapan çalışanlar, bağımlılıkla ilgili esnafa bilgilendirme yaptı.”

ÇEBİ: SİZ İŞ YAPACAKSINIZ, BİZ ÖNÜNÜZÜ AÇACAĞIZ

Kahvaltıya katılan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, esnafla belediyenin ilişkisine değindi ve Sefaköy Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı faaliyetlerin nedeniyle tebrik etti.

Başkan Çebi, “Gerek ben, gerek sayın kaymakamımız, ilçemizde yaratılan işin önünü açmak adına sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bizim sizlere yapabileceğimiz şeyler ürettiğiniz işin önünü açmaktır. Bana her zaman ulaşabileceğinizi biliyorsunuz.” dedi.

“BAĞIMLILIKLA MÜCADELE TOPYEKUN BİR MÜCADELEDİR”

Toplantının ana temalarından biri olan bağımlılık konusunda da ailelere çok iş düştüğünü ifade eden Çebi, “Bağımlılıkla mücadele topyekün bir mücadeledir. Aileler, emniyet, okullar, belediye, kaymakamlık ve daha sayabileceğimiz birçok kurumun el birliği ile yapacağı bir çalışmayla bu beladan kurtulabiliriz.” ifadelerini kullandı.

ANTEPLİOĞLU: ALTIN BİLEZİĞİN ÖNEMİ ANLAŞILDI

Kahvaltı organizasyonuna katılan Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, “Artık yine biraz eskiye döndük ve her üniversite mezununun iş bulamadığı ama her meslek bilgisi sahibi olan kişinin kolundaki altın bilezikle para kazandığı bir döneme girdik.” dedi.

“ODA BAŞKANIMIZA ÇOK İŞ DÜŞÜYOR”

Sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkat çeken Anteplioğlu, “İş yeri sahiplerinin yanında çalıştırdığı kişiyi belgelendirmesi lazım. Hem kredi kullanmanız için hem de yanınızdan ayrılan kişinin iş yeri açabilmesi için bunlar şart. KOSGEP’in de bu şartlar karşılandığında kredileri var. Esnafımız çok haberdar değil bu konulardan. Ama haberinizin olmaması gayet doğal yoğun bir iş temponuz var. Burada işte oda başkanlarımıza çok iş düşüyor.” dedi.

ŞEHRİ AYAKTA TUTAN ESNAFIDIR”

Esnafları ne kadar büyük bir öneme sahip odluğunu vurgulayan Kaymakam Anteplioğlu, “İlçemizde sanayi alanıyla ilgili bir sıkıntı olduğu gerçek. Normalde bu esnaflarımızın hepsinin bir yerde olması lazım. Şimdiki şartlarda bu çok büyük bir maliyet. Kooperatifleşme çok önemli ancak esnafın üstüne atmamamız lazım. Esnafa bu belgeyi buraya getir desen esnaf bunla uğraşamaz. Odamızın organizatörlüğüyle kooperatifleşmeyi sağlarsak bu arsalar sağlanacak. Bunlar iyi bir koordinasyonu gerektiriyor. Biz de odamıza gereken desteği sağlarız. Çünkü esnaf şehri ayakta tutan temel direktir. Hatırlayın pandemiyi sokakta insan yoktu. Dükkanlar kapalıydı. Dükkanlar kapalı olursa hayat olmaz.” ifadelerini kullandı.

ASAYİŞ KONUSUNA DEĞİNDİ

İlçede asayiş ve bağımlılık konularında yaptıkları faaliyetlerden de bahseden Anteplioğlu, “Uyuşturucu konusunda ise şunları söylemek istiyorum; ilçemiz birçok ilden büyük. 880 bin nüfuslu Küçükçekmece’de bu tip olaylar oluyor evet ama emniyetimiz çok önemli bir mücadele yürütüyor. Bu sadece emniyetin işi değil, toplum olarak elimizi taşın altına koymamız lazım. Vatandaş bilgilendirme yapacak. Birçok kanalımız var, uygulamalar yaptık. Akıllı telefonlarınızdan tek tıkla bir alan için haber verebiliyorsunuz. Göz açtırmıyoruz ama gençlerimizi tamamen bundan kurtaramıyoruz. Kadınlarımıza eğitimler veriyoruz. Bağımlılık konusunda annelerimizi bilgilendiriyoruz. Çocukların davranışını en iyi anne bilir. Baba dışarıda, işte olur. Ama sabahtan akşama kadar anneyle daha çok iletişimde olan annedir.

Sosyal medya da bir bağımlılık. Gençlerimiz zahmetsiz para kazanma derdinde. Orada rahat bir yaşamı görüyor ve özeniyor. Ama hayatın gerçekleri böyle değil. Hayatın acı bir yüzü var.” diye konuştu.

ESNAFIN DERTLERİ BİRER BİRER NOT ALINDI

Sefaköy Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sait Yüksek, Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’nin can kulağıyla dinledikleri esnaf, ilçede yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’ye çağrıda bulunan bir esnaf, Halkalı Caddesi’nin imar planı hakkında bilgilendirme istedi. Esnaf, imar planı hakkında önlerini göremedikleri ve tahliye korkusu nedeniyle yatırım bile yapamadıklarını ifade etti.

Kiraların çok yükselmesinin karlarda ciddi düşüşlere neden olduğunu söyleyen bir başka esnaf, ara eleman bulmakta da zorluk çektiklerini iletti.

Toplantıda konuşulan en önemli konu ise kentsel dönüşüm nedeniyle esnafın bulundukları yerlerden çıkarılmaları ve hem dağınık hem de uzak lokasyonlarda işlerini devam ettirme olumsuzluğuyla karşı karşıya kalmaları oldu. Bir esnaf öneride bulunarak, “Sefaköy’ün esnafının dışarıya gönderilmesine lütfen izin vermeyin. Atatürk Havalimanı’nın yeri çok büyük. Orada yerler tahsis edilebilir. Bu konuda kaymakam ve belediye başkanı olarak aracı rolü üstlenirseniz bizi çok memnun edersiniz” dedi. Fazıl Anıl Kılıçlı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183