Öne Çıkanlar 18 mart Yılmaz: Sorunları Ortadan Kaldıracağız 23 Ekim fındık fiyatları! pişman olacaksınız Farklı Diller

Bu haber kez okundu.

ROMEO VE JULİET’İ HİÇ BÖYLE GÖRMEDİNİZ

  Ufak tefek skeçler dışında hiç bir tiyatro eğitimi almayan öğretmenlerin, İngilizce hazırlık sınıfı okuyan öğrencilerden oluşturdukları tiyatro ekibiyle yoğun bir çalışma ve prova dönemine giren öğrenciler, haftalarca süren keyifli bir döneme girdiklerini ifade ettiler. 

Oyunu çocukların eğlenmesi amacıyla komedi tarzında sahneye koyan öğretmenler, Türkiye’de bir ilki de başarmış oldu. Oyunların aslını önce komediye çevirip, sonrasında sahneye koyan öğretmenler, prova çalışmalarında da çok eğlendiklerini ifade ettiler. Shakespeare’in oyunlarından derleme yaparak komediye çevirdikleri oyunlarla hazırlık sınıfı öğrencileri arasında iyi bir tecrübe edindiklerini, eğlenerek öğrenmenin çocukların dünyasındaki önemini de deneyimlemiş olduklarını belirttiler. 



Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi İngilizce öğretmenleri de, kendileri için bu sürecinde iyi bir tecrübe olduğunu söyleyerek, sınıf dışında bir hedef için bir arada olmanın heyecanı hep birlikte paylaşmanın bambaşka ve çok güzel bir duygu olduğunu söylediler. Ufak skeçler tarzında denemeleri olduklarını ama böylesine bir tiyatro deneyimlerinin hiç olmadığını belirten eğitimciler, bu deneyimden büyük bir keyif aldıklarını ve başarılı bir iş çıkardıklarını çocukların sevincinden de gördüklerini ifade eden öğretmenler, öğrencileriyle gurur duyduklarını ve eğlenerek başardıklarını ifade ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183