Öne Çıkanlar haberdesiniz Türkiye FETÖ Next Level Tera esenyurt belediyesi

Bu haber kez okundu.

Prof.Dr.Mehmet Görmez,  15 Temmuz Bir işgal, işgalin önünü açma teşebbüsüydü.”

  Burada yaptığı konuşmada birlik ve berberlik mesajı veren Görmez,Bugün bu coğrafyada yaşadığımız bütün acılar hala o cihan imparatorluğunu  çöküşünün bitmemesinden kaynaklanıyor.  Aslında bütün oyunlar.Bu büyük cihan imparatorluğunun yıkılışı üzerinde kurulmuştur.Bu imparatorluğun üzerinde kurulan büyük güçlü Türkiye devleti var. Onun varlığı şer odaklarınca büyük imparatorluğun çökmediğine inanıyorlar.

         İslam dünyası o zamanda büyük acılar yaşadı. Bugünde yaşıyor İslam dünyasına baktığımızda kan ve gözyaşı var. son 10-15 yıla  baktığımızda Bağdat ,Kahire ,Trablus,Libya,yemen, coğrafyamızın her tarafında ümmetimizin çocukları ateşlere doğru haraket halinde  büyük acılar yaşanıyor. Böyle bir dünyada biz bunlara şahit oluyoruz. Gezdiğimiz gördüğümüz her yerde birde şuna şahit oluyoruz. Gezdiğimizin dolaştığımız her yerde hala o cihan imparatorluğunun bakiyesi olarak varlığını devam ettiren ülkemizin, milletimizin, tarihi ve kültürü ile medeniyeti ile yer yüzündeki bütün mahrumların ,mazlumların umudu olmasıdır. Siz umutsunuz bu topraklar umuttur.Bu ülke mahrumların ,mazlumların umudu olmaya devam edecektir.Tarih boyunca olduğu gibi .Birlik içinde olalım.”dedi.



                 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünün yaklaştığını belirten  Görmez, o girişimin sadece bir darbe teşebbüsü değil, bu coğrafyada oynanan oyunun son halkası olduğunu belirtti..

               Görmez, şunları söyledi:"O bütün mazlumların, mahrumların son umut kalesini yok etme teşebbüsüydü. Kim ne derse desin, o öyle bizim zaman zaman yaşadığımız bir darbe teşebbüsü değildi. Bir işgal, işgalin önünü açma teşebbüsüydü. İslam coğrafyasındaki bütün ümitleri söndürme teşebbüsüydü. O gece ben bir şeye daha şahit oldum, sadece siz ayakta değildiniz, sadece Türkiye'de yaşayan bütün kardeşlerimiz ayakta değildi, vallahi size kalben bağlı olan bütün mazlumlar ayaktaydı, yeryüzündeki tüm Müslümanlar ayaktaydı. Camiler acıktı selalar okunuyordu ve herkes Türkiye için dua ediyordu. Bunu unutmamamız lazım, biz bu topraklarda yaşarken bütün bu kendi hesaplarımızı bir tarafa bırakarak bütün bu kardeşlerimizin hesabını da dikkate almak zorundayız." 



            Bütün mezheplerin ilahi mektebi anlamak için beşeri mektepler olduğunu belirten Görmez, "Bir kısmına Hanefi, bir kısmına Şafi, bir kısmına Caferi diyoruz. Hepsinin başında büyük bir insan var. Dolayısıyla biz dini, mümini, İslam'ı anlamak için, İslam'ın ilk asırlarında ortaya çıkan bu beşeri mektepleri ilahi mektebin önüne geçirirsek, mezhebe mensubiyetimizi İslam'a mensubiyetimizin önüne geçirirsek, bundan dolayı da birbirimizi tekfir eder, kavga eder, savaşmaya başlarsak Endülüs, Maveraünnehir, Afrika, Bağdat, Şam, Sana ve Trablus'un başına gelen bizim de başımıza gelir." görüşünü bildirdi. 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183