Öne Çıkanlar Esenyurtta otoparklar nefes aldırdı ESBİM Sorumlusu Murat Boduroğlu Eriş Ülger Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Trakya Salonu Ekrem İmamoğlu

Bu haber kez okundu.

PROF. DR. HALUK ÖZENER’DEN BAŞKAN ALTINOK ÖZ’E ZİYARET

 “Deprem Dönüşüm Ve Yapı Kontrol Müdürlüğü herkese örnek olmalı”

 

Ziyarette, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener ile birlikte Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Apaydın da hazır bulundu. Profesör Özener, Başkan Altınok Öz’e misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti. Özener, Kartal Belediyesi’nin deprem riskini ciddiye almasının önemine dikkat çekerek, 2009’dan bu yana ilçede depreme karşı gerçekleştirilen çalışmaları yakından izlediklerinin, Türkiye’de bir ilk olan Deprem Dönüşüm ve Yapı Kontrol Müdürlüğü’nün herkese örnek olması gerektiğinin altını çizdi.

 

“43.692 vatandaşımızı deprem dönüşüm projemizle hayata bağladık”

 

Başkan Altınok Öz ise, Özener’in ziyaretten dolayı yaşadığı memnuniyeti ifade ederek, Kartal Belediyesi’nin deprem olması halinde yıkılma riski bulunan yapıları yıkarak, 43.692 vatandaşı “Deprem Dönüşüm” projesiyle kurtardıklarını kaydetti. Ziyaretin sonunda Başkan Altınok Öz, misafirleriyle birlikte fotoğraf çektirdi.

 

Kartal Belediyesi ilk kez bir kamu kurumu olarak ‘Deprem Erken Uyarı ve Gerçek Zamanlı Yapı Sağlığı İzleme Sistemi’ni kullanmaya başladı.

 

Kartal Belediyesi, ilk kez bir kamu kurumu olarak ‘Deprem Erken Uyarı ve Gerçek Zamanlı Yapı Sağlığı İzleme Sistemi’ni kullanmaya başladı. Kartal Belediyesi’nin 2013 yılında bitirdiği ve tamamen otomasyon üzerinden güvenlik, ses, kamera, aydınlatma, iklimlendirme ve yangın sistemlerinin kontrol edildiği Akıllı Hizmet Binası’nda kullanılmaya başlanan sistem, belediye binasının 3 farklı noktasına yerleştirildi. Sistem, yaşanacak bir depremde belediye binasında bulunan acil durum senaryolarını aktive edecek, ayrıca depremden sonra binanın hasar durumunu tespit ederek binaya giriş yetkisini saniyeler içinde analiz ederek akıllı bina yöneticisine bildirecek. Bu sistem yıkıcı bir depremde belediye hizmet binasında bulunan insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlamak amacıyla binadaki kapıların ve turnikelerin otomatik olarak açılmasını sağlayacak, asansörlerin kullanılmasını engelleyecek, yangın, patlama, zehirlenme gibi durumları engellemek amacıyla binaya gelen doğal gazı ana selenoid vanadan kesecek. Panikle kaçmaya çalışan insanlara acil anons sistemi ile bilgilendirme yapılarak izdiham önlenmeye çalışılacak.

 

Sistem, sarsıntı anında Kandilli Rasathanesi ve AFAD’ın ulusal ağına bağlanıyor

 

Deprem Erken Uyarı ve Gerçek Zamanlı Yapı Sağlığı İzleme Sistemi, olası bir sarsıntıyı saniyeler öncesinden haber vererek otomasyon sisteminin elektriği, doğal gazı kesmesine imkân vererek asansörlerin belli bir kata alınmasını sağlıyor. Kandilli Rasathanesi ve AFAD’ın ulusal ağına bağlanan sistem veri paylaşımına başladı. Ayrıca sistem bölgemizde yaşanan depremlerin belediye binasında ne seviyede hissedildiğini ve nasıl bir etki yarattığını, herhangi bir hasara sebep olup olmadığını da sürekli olarak raporluyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183