Öne Çıkanlar Halkın Tepkisi Ediyor SAGEM ITVS ab

Bu haber kez okundu.

Polat : Kaliteyi Bozmadan Markalaşmak Zorundayız

 İstanbul - Beylikdüzü’nde bulunan 15 Temmuz Meydanı’nda gerçekleştirilen Kars Ardahan Iğdır Yöresel Ürünler ve Kültür Festivaline katılan Polat Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Polat, etkinlik alanında bulunan standları gezdi. Yöresel lezzetler çadırına da uğrayan Polat, bölgeye ait yöresel yiyecekler hakkında da bilgi aldı.

KAŞAR DENİLİNCE AKILLARA KARS GELMELİ

Kendiside Karslı olan Özdemir Polat, standları gezdikten sonra gazeteciler ile tanıtım günleri hakkında fikirlerini paylaştı. Polat, ‘’Bölgemiz kaşar peynir, bal ve sütü ile olsun hakikaten organik tarıma müsait olan nadide yerlerden. Son yıllarda yöremize dair tanıtım günleri artıyor. Kültürel anlamda ve yöresel lezzetlerimizin tanıtımı açısından gerçekten önemli olan bu tanıtım günleri hemşehrilerimizden de karşılığını buluyor. Benim ricam, bu tanıtım günleri yapılırken aynı zamanda markalaşma yolunda ilerlenmesi. Çünkü bölgemiz organik tarıma uygun bir yatırım bölgesidir. Kalitemizi bozmadan, asla taviz vermeden markalaşmak adına doğru adımlar atmalıyız. Bu ürünler üretilirken ciddi emekler veriliyor. Bu yüzden Türkiye ve Dünya pazarında yöremize ait kaşar peynir ve balımızın öne çıkarılması gerekiyor. Örneğin kaşar denilince akıllara direk olarak Kars Kaşarı’nın gelmesi gerekiyor’’ diye söyledi.

ORGANİK ÜRÜNE DEVLET TEŞVİĞİ LAZIM

Yörelerine ait doğal ürünlerin damak tadına hitap ettiği ve organik olmasından dolayı sağlık açısından da yararlı olduğuna değinen Polat, ‘’ Bizim yöre ürünlerimiz hakikaten profesyonel üretime geçecek kadar kalitelidir. Bu yapıldığı taktirde hem bölgenin kalkınması hemde milletimizin sağlıklı yiyecekler tüketmesi sağlanacaktır. Yalnız özellikle belirtiyorum ki bunu yaparken kesinlikle kaliteden taviz verilmemesi gerekiyor. Günümüzde artık birçok ülke organik yiyecek ve içecek yetiştirmek için yeni bölgeler keşfedilmek amacıyla çalışmalar yapıyor. Kars, Ardağan, Iğdır bölgesi şuan Türkiye içerisinde bu duruma oldukça uygun halde. Tek yapılması gereken, tarım için organik olabilecek bölgeleri devletimizin de tespit ederek, bu bölgelerde üretim yapılması için teşvik etmeli. Böylece ülkemizin çok ciddi mesafe alacağını düşünüyorum’’ dedi.


Miray CEBECİ / KENT YAŞAM



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183