Öne Çıkanlar istanbul Kartal Belediyesi Türkiye Kentsel dönüşüm esenyurt belediyesi

Bu haber kez okundu.

Otopark görevlileri statüye kavuşacak

 Otopark görevlilerinin bir meslek statüsüne kavuşması ve kabul edilen iş kolları arasında yer alması amacıyla Otopark İşletmecileri Derneği Başkanı Nurettin Korkut ve Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan arasında işbirliği protokolü imzalandı. Ankara MYK toplantı salonunda yapılan imza törenine Otopark İşletmecileri Derneği yönetim kurulu üyeleri de katıldı.


İmzalanan protokolle otopark personelleri mesleki yeterliliğe kavuşacak. Aldığı mesleki yeterlilik belgesi ile uluslararası otopark sektöründe çalışabilecek. Ayrıca hazırlanacak yeterliliğe vale ve diğer park alanlarında çalışan personellerde eklenerek hizmet ağı genişletilecek.

İmza töreninde konuşan OİD Başkanı Nurettin Korkut, “Otopark kültürü son 10 yıl içerisinde bilinen ve algısı olumlu yönde değişen bir davranışa dönüşmüştür. İstanbul Büyükşehir Belediye’sinin kuruluşu olan İSPARK’ın bu alanda yaptığı başarılı çalışma ve uygulamalar bu kültürün yaygınlaşmasını sağlamış, birçok il ve ilçeye de örnek olmuştur. Yerel yönetim ve özel sektörün işbirliği ile kurduğumuz derneğimiz, otopark sektöründe yasal uygulama ve mevzuatların; yatırımlar ve çalışan personellerin bir statüye kavuşması için yoğun bir şekilde çalışmaktadır ”dedi.


MYK Başkanı Adem Ceylan ise törende yaptığı konuşmada, Otopark görevlisi meslek standardının hazırlanarak iş piyasasının bu alanda çalışanlardan beklendiği niteliklerin belirlenmesinin ve bu niteliklere uygun şekilde belgelendirilmesinin büyük öneme sahip olduğunu ifade etti.

Yapılan anlaşmayla sadece otopark alanlarında değil hava, kara ve deniz taşıtlarının otopark alanlarında çalışan personellerinde mesleki yeterliliğe kavuşması sağlanacak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183