Öne Çıkanlar Halkın Tepkisi ITVS Ediyor SAGEM ab

Bu haber kez okundu.

Oruç Oymak: Bu sefer AK Parti’ye oy vereceğiz

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için artık son bir ay. Tüm ülkede, İstanbul’da ve özellikle de Küçükçekmece yarış iyice kızıştı. AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay, seçim çalışmalarını sürdürürken, kontenjandan AK Parti Küçükçekmece Belediye Meclis Üyesi Adayı olan Oruç Oymak, Yeniay’ı sahibi olduğu Yağmur Düğün Salonu’nda ağırladı. Oymak, temsil ettiği Kars-Ardahan-Iğdırlı hemşerilerine seslenerek, “Yakınlarım, çevrem bana her zaman ‘Oruç yerinde durmuyorsun, senin yüzünden AK Parti’ye oy veremiyoruz.’ derdi. Şimdi ben onlara diyorum ki artık rahat rahat AK Parti’ye oy verebilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

OYMAK: YENİAY’IN VİZYONUNU KÜÇÜKÇEKMECE GÖRMEK İÇİN SABIRSIZLANIYORUZ

Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Oruç Oymak, “Pandemi döneminde kapalı alanlar iptal olduğunda düğün salonunu acaba kapatsam mı diye düşündüm ama sonra bana Süreyya Hanım dedi ki, ‘burayı kapatma hakkın yok burası tüm ailemizin, İnönü Mahallesi sakinlerinin yuvası. Burası bizim için sembol bir yer. Burası 25 yıl bize baktı 25 yıl da biz ona bakarız’ dedi. Bugünkü toplantı önemli bir milat olacak hem benim için hem de Küçükçekmece için. Aziz Başkanımızın Küçükçekmece vizyonunu dinlemek için sabırsızlanıyorum ve sözü devrediyorum.” dedi.

TÜRKEŞ: ORUÇ AĞABEYİN KARARI ÇOK İSABETLİDİR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi Gökhan Türkeş Öngel de toplantıda söz alarak, “Gönül ayrılır mı öz diyarından, sohbet diyarından, söz diyarından? Can sağ iken yurt vermeyiz düşmana. Her zaman söylerim; her memleketin meslek erbapları vardır, bizim memleketten de doktor, mühendis, öğretmen ve daha birçok meslekten insan çıkar ama benim memleketimden namert çıkmaz, vatan haini çıkmaz. Oruç başkanımız 2023 de de MHP ye or verdi. Üyesi olduğu partiye değil de MHP’ye yani hemşehrisi olan bana oy vererek de dostluğunu göstermiştir” dedi

AZİZ YENİAY: KÜÇÜKÇEKMECELİLER 1 KURUŞ VERMEDEN KENTSEL DÖNÜŞÜME GİRECEK

Toplantıda konuşan ve göreve gelmesi halinde yapacaklarını anlatan AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay, “Kenti bir bütün halinde düşünüp gelir eşitsizliğini kent yaşamı için ortadan kaldırmamız gerekiyor. 20 bin lira aylık geliri olan da 500 bin lira aylık geliri olan da aynı kentte birlikte yaşayabilmeli. Kentin altyapısı buna göre dizayn edilmeli.

Örneğin Yarımburgaz Mahallesi Türkiye’nin en modern mahallesi olacak. Altındaki sahil bölgesi de boğazın alternatifi olarak büyük bir rekreasyon alanıyla 5 milyon kişiye hitap edecek.

İnönü’de ağzına kadar bina. Araçları koyacak otoparkımız yok. Eğitim, spor, sağlık altyapılarımız yok. İki kat daha buraya izin vermek çözüm mü? Bu yarınlarımızdan çalmak demektir. Biz burada nitelikli yaşamı inşa edeceğiz. Zaten en çok riskli yapı Küçükçekmece’de.

Küçükçekmeceliler cebinden bir kuruş çıkmadan güvenli bir şekilde kentsel dönüşüme girecek. Refah seviyesi düşük olan halkımızdan aylık 10 bin lira daha isteyemeyiz. Deprem gelmeden dönüştürmenin maliyeti 1’dir. Deprem geldikten sonra dönüştürmenin maliyeti 9’dur. Eski Hatay ne zaman gelecek? Hiçbir zaman gelmeyecek.” dedi.

ÖNEMLİ SÖZLER VERDİ

Yeniay yaptığı konuşmasında önemli vaatlerde bulunarak şunları söyledi;

“Ben artık kültür merkezi yapacağım, onu bunu yapacağım demiyorum. Uzay çağında hala kaldırım muhabbeti yapıyoruz. Bu kafayla hiçbir şey olmaz.

Uyuşturucuyla mücadelede de Küçükçekmece geriye gitti. 10 yılda nasıl geriye götürdünüz? Yoksa siz de onlarla birlikte içmeye mi gittiniz?

Biz sağlıklı, sporcu, bilim ve teknolojiye ayak uyduran bir nesil planlıyoruz ve bu yeni neslimizin güvenli evlerde yaşayacağı modern, uzun yılları planlanmış bir Küçükçekmece vadediyoruz.

Küçükçekmece’de yapacak çok şeyimiz var vaktimiz de yok. Cumhurbaşkanı bize sefer görev emri verdi belediye başkanlığı görevi değil. Kurtuluş savaşına giderken ‘benim işim var olmaz’ diyebilir misiniz? Hayır. Burada da şimdi konu vatandır. Atatürk’ün de dediği gibi ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183