Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkın Tepkisi ITVS Ediyor SAGEM

Bu haber kez okundu.

Orhan Çerkez: Çekmeköy köy zihniyetiyle yönetiliyor

Çekmeköy Belediye Başkan Adayı Orhan Çerkez, seçilmesi halinde uygulayacağı projeleri ve yapacağı yatırımları basın mensuplarıyla paylaştı. Ayrıca, 'Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla tüm kadınları kutlayarak, CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Melda Tanişman Tutan ve toplantıya katılan kadın gazetecilere karanfil hediye etti.

'TÜM KADRO YANINDAYIZ'

Toplantıya CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Melda Tanişman Tutan, eski Çekmeköy CHP Belediye Başkan Adayı Seyfettin Yıldırım ve birçok basın mensubu katıldı. İlçe Başkanı Melda Tanişman Tutan, kısa bir konuşma yaparak, "Tüm kadro olarak Orhan Başkanımızın her zaman yanındayız, seçimi de kazanacağız" dedi.

CHP Çekmeköy Belediye Başkan Adayı Orhan Çerkez, geçtiğimiz günlerde başlattığı ilginç promosyonu olan 'seccade kampanyası' ile dikkat çekti. Bu kampanya, halk arasında büyük yankı uyandırdı. Belediye Başkan Adayı Orhan Çerkez, 'Seccade Kampanyası' hakkında, "Bu bir İslam'ın gereğidir. Biz bu kampanyadan mutluluk duyduk. Vatandaşlarımız da kutsal seccade dağıtımından dolayı bize teşekkürlerini ilettiler. İslam Dini, sadece birilerinin tekelinde değil, tüm müslümanların özgürce yapabileceği bir ibadettir" açıklamasında bulundu.

Toplantıda konuşan İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız, "Bu güzel organizasyon için Belediye Başkan Adayı Orhan Çerkez'e teşekkür ediyorum" dedi.

'İLK İŞ İMAR PLANINI ÇIKARMAK'

Cumhuriyet Halk Partisi, İstanbul Çekmeköy İlçesi Belediye Başkanı Orhan Çerkez, Çekmeköy'ü daha güzel bir ilçe haline getirmek için yola çıktıklarını belirterek, "Bu yolda siz sayın basın mensuplarının da desteğini bekliyoruz" dedi. Çerkez, Çekmeköy'ün en büyük eksikliğinin imar ve plan olduğuna değindi ve "Başkan seçildiğim takdirde ilk yapacağım iş, imar planını en kısa zamanda çıkarmak olacak" şeklinde konuştu.

'KÖY ZİHNİYETİYLE YÖNETİLİYOR'

İstanbul'un yeni gelişmekte olan İlçesi Çekmeköy'ün hala köy zihniyetiyle yönetildiğini ileri süren Orhan Çerkez, "İlçemizde bir hastanemiz, doğru dürüst bir mağaza bile yok. Bir tarafta lüks villalar ve siteler, diğer tarafta gecekondulardan ibaret mahalleler mevcut. Kültür Merkezi var, ancak içi boş" diye konuştu. Tüm Çekmeköy halkını kucaklamak için geldiklerini vurgulayan Çerkez, ilçedeki en büyük sorun olan imar ve otopark sorununu çözdükleri an sorunların yüzde seksenini çözmüş olacaklarını belirtti. Çerkez, ilçedeki muhtarlara müjdeli bir haber vererek, "Seçildiğim takdirde, tüm muhtarların ofis ve tüm giderlerini belediye olarak biz karşılayacağız" iddiasında bulundu.

ÇEKMEKÖY'DE TECRÜBESİNİ KONUŞTURACAK

CHP Çekmeköy Belediye Başkan Adayı Orhan Çerkez, otuzsekiz yıllık belediye tecrübesiyle Çekmeköy'ü daha rahat ve modern bir ilçe haline getirmek için var gücüyle çalışacaklarını belirterek, ilçe sakinlerinden kendilerine destek olmalarını istedi. Çerkez, projeleri hakkında gençlere kültür merkezi, kadınlara meslek edinme kursları, her bölgeye bir kreş açacaklarını, çocuklar için parklar, üç dört adet otopark, otobüs sorununu çözeceklerini, taziye evleri açacaklarını, emeklilere kültür evi açacaklarını, sosyal yardımların adil olarak gerçek ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını (sosyal marketler açarak, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz verileceğini), yeşil alanların kesinlikle imara açılmayacağını anlattı.

ANKET SONUÇLARINA GÖRE, İKİ PUAN ÖNDE

Orhan Çerkez, ilçede değişik partilerin yaptırdığı anket sonuçlarına göre kendisinin 1,5-2 puan önde görüldüğünü ve seçimi kazanacaklarını iddia etti. Çerkez, "Herkes İstanbul'lu olmak zorundadır, hemşehricilik tutumu çok yanlış bir davranış. Kadınların olmadığı yerde bir boşluk vardır, biz tüm Çekmeköylülere kardeşliği aşılayacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

ORHAN ÇERKEZ KİMDİR?

CHP Çekmeköy Belediye Başkan Adayı Orhan Çerkez'i tanıyalım. 1962 yılında Ardahan'da dünyaya gelen Orhan Çerkez, 1980 yılından beri Çekmeköy'de ikamet etmektedir. İlçenin geçmişten günümüze yaşadığı değişimi yakından gözlemleyen Orhan Çerkez, aynı zamanda ilçenin sorunlarına hakim bir isimdir. Çerkez, lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde tamamlamıştır. Ardından İstanbul Medeniyet Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Şehircilik Bölümü'nde yüksek lisans yapmıştır. 1985 yılında Kadıköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde devlet memuru olarak göreve başlayan Orhan Çerkez, 2009 yılına kadar aynı birimde sorumlu amir olarak görev yapmıştır. Belediyecilik alanındaki deneyimlerine Ataşehir Belediyesi'nde İdari İşler Amiri olarak devam eden Çerkez, 4 yıl boyunca Ulaşım Hizmetleri Müdürü olarak görev almıştır. 2016 yılından beri ise Ataşehir Belediye Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir. Belediyelerde kazandığı deneyimlerin yanı sıra kamu yararını gözeten birçok vakıf, federasyon, sivil toplum kuruluşu ve dernekte görev alan Orhan Çerkez, toplumsal fayda odaklı çalışmalarına devam etmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183