Öne Çıkanlar haberdesiniz Türkiye esenyurt belediyesi FETÖ Next Level Tera

Bu haber kez okundu.

ÖNCE NİKAH SALONU, SONRA ÖĞRETMENEVİ VE SONUNDA EĞİTİMCİLER LOKALİ OLDU KERİMOĞLU, ‘PARDON’ DEDİ

Bakırköy Belediyesi, ‘skandal’ niteliğinde bir açılışa imza attı.
Belediye Başkanı Kerimoğlu, eski Başkan A. Ünal Erzen tarafından görevinin bitimine 8 gün kala nikah salonu olarak açılışını yaptığı binayı, aradan geçen 2.5 yılda işlevsiz bıraktıktan sonra 24 Kasım Öğretmenler Günü’nünde öğretmenevi olarak tekrar hizmete almak istedi. Ancak Bakırköy Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenevlerinin kendi onayları olmadan açılamayacağı uyarısında (!) bulununca, tabelayı değiştirerek "Milli Mücadele Eğitimciler Lokali" olarak isim değişikliğine gidildi.
Bu duruma hem CHP hem de AKP’lilerden yoğun eleştiri geldi.

YÖNETMELİK NE DİYOR?

Milli Eğitim Müdürlüğü Yönetmeliği’ne göre öğretmenevi veya öğretmen lokali; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün teklifi, valiliğin uygun görüşü ve Bakanlık onayı ile açılabiliyor.
Kurumlarda üretilen her türlü mal ve hizmetin fiyatı; verilen mal ve hizmetin maliyeti ise kalitesi ve piyasa şartları esas alınarak fiyat tespit komisyonu tarafından belirleniyor.

BAKIRKÖYLÜLER HEM ÖFKELİ, HEM ENDİŞELİ!

Önceki gün “Eğitimciler Lokali” olarak açılan mekan hakkında endişelerini dile getiren Bakırköylüler, lokalin işletmesinin kişi veya belediye dışında bir şirkete verilmesinden yana korkuları olduğunu söylediler.
Ayrıca Bakırköy Belediyesi yöneticilerinin öğretmenevi ve lokali açmayla ilgili mevzuatı bilmemesine de anlam veremediklerini belirten vatandaşlar, “Belediyenin Hukuk Müdürlüğü, Başkanımızın Hukuk Danışmanları ve sayısı 20’ye yakın başkan danışmanı ne iş yapar?” diye sordu.

Selvi Sarıtaç/Kent Yaşam

Anahtar Kelimeler:
KerimoğluEğitimciler
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183