Öne Çıkanlar vedat bilgin Stuttgart Ares Mehmet Deniz Engelliler 5 Yıldızlı Tatil Yaptı 3G

Bu haber kez okundu.

Öğrenciler doya doya gezdi

 1365'te başkent olduktan sonra yaklaşık olarak 88 yıl Osmanlı İmparatorluğuna başkentlik yapan Edirne hem padişahların gözde yerlerinden hem de önemli ticari merkezlerden biriydi. Gerek mimari yapılarını gerekse etnik havasını günümüze kadar koruyan Edirne, Simurg'un öğrenmeye meraklı öğrencileri için eşsiz bir tarih dersi fırsatı sundu. Simurglu kaşiflerin Edirne'deki ilk durağı Selimiye Camii idi. Varlığı ile Türk tarihine ve Edirne’ye güç katan ve şehre simgesel bir nitelik kazandıran Selimiye Camii öğrencilerin en çok dikkatini çeken yapı oldu.




HEM GEZİP HEM ÖĞRENDİLER

Selimiye Camii hakkında yeni bilgiler edinen genç kaşifler buradan sonra sırasıyla Üç Şerefeli Cami, II. Beyazıt Külliyesi Darüşşifa, Eski Cami ve Meriç Köprüsü'nü gezdi. Osmanlı dönemine ait eserleri kitaplardan ziyade yerinde görerek tanıma imkânı bulan Simurglu öğrenciler Türk tarihi için önemli yerlerden biri olan Edirne'yi gezerek öğrendi.


Kent YAŞAM

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183