Öne Çıkanlar 18 mart Belediye Başkanı Hasan Can Farklı Diller Yılmaz: Sorunları Ortadan Kaldıracağız pişman olacaksınız

Bu haber kez okundu.

Mümin Günler: “İlk düğme yanlış iliklenirse tüm düğmeler yanlış olur”

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Küçükçekmece’deki dengeleri değiştirebilecek potansiyelde olan İYİ Parti, Mümin Günler’i ilçeye belediye başkan adayı olarak gösterdi. Günler, saha çalışmaları kapsamında gazetemize bir ziyaret gerçekleştirdi. Mümin Günler’i haber merkezimizde Yaşam Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Karaali, Haber Müdürü Tayfun Ercan ve Genel Koordinatör Sümeyra Duğan ağırladı.

Yerel seçim gündemine ve çalışmalarına ilişkin açıklamalar yapan Günler sorularımızı da yanıtladı. Küçükçekmece’de İYİ Parti olarak yanlış gördükleri durumları paylaşan Günler, AK Parti ve CHP yarışında dengeleri değiştirecek bir alternatif olduklarının altını çizdi. Küçükçekmece’de en büyük problemin kent kimliğinin olmaması ve kentsel dönüşümdeki zihniyet olduğuna dikkat çeken Günler, “Küçükçekmece maalesef ruhsuz bir ilçe ve kentsel dönüşümde de sadece rant odaklı zihniyet sebebiyle sağlıklı bir dönüşüm geçiremiyor. AK Parti ve CHP belediyeciliğini tecrübe etmiş vatandaş bu düzene son vermezse bugünleri bile arayacağız” ifadelerini kullandı.

“CİDDİ BİR SİLKELENMEYE İHTİYAÇ VAR”

Kentsel dönüşümün bina değil, ada bazlı yapılması gerektiğini söyleyen Mümin Günler, “Küçükçekmecemizin en büyük sorunu yaşam kalitemizin her geçen gün daha da eksiye gitmesi. Nefes alma alanı kalmamıştır. Merkezi yönetim, il yönetim ve Küçükçekmece’de ciddi bir silkelenmeye ihtiyaç var. İlçenin bir kimliği yok. Ruhu yok. Kentsel dönüşüm ada bazlı yapmak zorundayız. Bina bazlı yaparsak yoğunluk artacak ve kaldırım, trafik sorunları da çoğalacaktır.” ifadelerini kullandı.

Günler sorularımızı şöyle yanıtladı;

- İYİ Parti son 5 yılda buradaki yönetimin üzerine ne koydu?

“Nereden nereye gittiğimize bakmak lazım. Her geçen gün nefes alma alanımızın daraldığını söyledim. Bugün bizi yönetmeye talip olan insanlar bugün halen depreme nasıl önlem alacağını söylüyorlar. 20 yılı aşkın süredir İstanbul’da yönetimde olanlar depremi çözebilir mi? Biz 2019’da CHP ile işbirliği yaptık ama hiçbir ilçenin İYİ Parti’de olmadığını görürsünüz. İlçede de İBB’de de Meclis üyeleri hep CHP çoğunlukta. Biz seçtirdik ama ortada yokuz maalesef. Şimdi eğer seçilirsek ada bazlı kentsel dönüşümü başlatacağımızı söylüyorum.”

“KÜÇÜKÇEKMECE’DE ÇOK ÇEKİCİ BİR SİLÜET PLANLADIK”

- Küçükçekmece’nin kimliği sizce ne olmalı?

“Yöneticiler dünyanın tüm büyük şehirlerinde gezerler fotoğraf çekerler; Ne kadar güzel şehirler deyip gelirler buradaki güzelliği yok ederler. Buradaki birçok ilçeye bakın. Kentin kimliğini yansıtacak bir meydan yok. Ruhsuz meydanlar. Bugün Menekşe’den Lagün dediğimiz kanalın tarihi bir köprüyle bütünleşerek Küçükçekmece Gölü’ne kadar onun etrafında kent kimliği oluşturma düşüncesindeyiz. Sahildeki gondolu, futbol sahası, denizle yamacı buluşturacak bir silüet istiyoruz. Bir yerden başlayıp mimari estetiğe kavuşturmak zorundayız. Küçükçekmece’de gençlerin kayak ve kürek gibi sporlarda liselerarası turnuva yapabilecekleri merkezler oluşturmak istiyoruz. Millet uzaya gidiyor biz asfalt döküp iki bina yapınca iş bitti sanıyoruz.”

“İLK DÜĞME YANLIŞ İLİKLENİRSE TÜM DÜĞMELER YANLIŞ OLUR”

- Küçükçekmece’de hem tarihi hem de tarım yapılan Korkmaz’ın yeri beton kent oldu. Buna ne dersiniz?

“Orada güzel evler ve tesisler yapıyorsun tamam ama oranın hakkı 5 katsa neden 10 kat yapıyorsun? Bu ilçenin kaynaklarını neden başkasına veriyorsun? Halkın nefes alma hakkını nasıl elinden alırsın? Buradaki yöneticiler günü kurtarmak, bir daha seçimi kazanmak üzerine politika üretiyorlar. İddia ediyorum böyle devam ederse bugünleri bile arayacağız. Parsel bazlı dönüşüm devam ederse hiçbir şey değişmeden, daha da kötüye giderek devam edecek.

Büyükşehirde belediye meclis üyesi olduğum zaman gördüğüm bir şeyi anlatmak istiyorum. Burada bir tiyatro senaryosu var onu oynuyoruz. Bahçeşehir’den geldim ben orada hiçbir şekilde sonradan değişiklik yapılmıyordu. Ama bakıyorsun Küçükçekmece’de neredeyse her sokakta sürekli bir değişim yapılıyor. Bu ne kadar plansız bir kent çizildiğini gösteriyor. Orada oturan meclis üyelerinin tek görevleri ellerini kaldırıp indirmek. Baştan düğme yanlış iliklendiyse sonuna kadar yanlış gider.”

“100 YILLIK CHP DE 25 YILLIK AK PARTİ DE ORADA”

- Sahadaki durum nedir?

“Ben vatandaştan oy istemekte zorlanıyorum. Diğer siyasiler gibi oy verin bunu yapacağım diyemiyorum. Çünkü söz verip yapmamışlar. Ben de oy istemekte bu nedenle zorlanıyorum. Vatandaş bıkmış durumda. Ben diyorum ki buyurun CHP orada 100 yıllık parti beğeniyorsanız verin, öte yandan 94’ten beri İstanbul’u yöneten AK Parti de orada memnunsanız devam edin ancak vatandaş üçüncü bir yol istiyor. Biz de o yolu açtık.

Vatandaşlar yurt dışında kendilerine yeni yaşamlar arıyor. Bir doktor yetişene kadar devlete yüz iki yüz bin dolarlık maliyet bindiriyor devletin sırtına. Sonra bu maliyeti yaptığınız genç bildiklerini gidip yurt dışında kullanıyor. Neden böyle bir zararı ediyoruz?”

“İSTİFALAR SEÇİM SONUCUNU ETKİLEMEZ”

- Neden geç başladınız kampanyanıza, Sayın Akşener’in dediği gibi bir operasyon mu var ve istifalar olduğuna yönelik iddialar var. Bu istifalar ve genel durum seçim sonucunu nasıl etkiler?

“Bizim Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarına giren arkadaşlarımız ister istemez siyasi anlamda da farklı bir yola girmiş durumdalar. Biz de aldığımız tek başımıza yerel seçimlere girme kararıyla birlikte parti kimliğini korumak niyetindeydik. Bu kararın doğru olduğunu düşünüyorum. Anadolu’da bu karara yönelik olumlu tepkiler aldık. Parti aidiyet duygusu çok önemlidir. İnsanlar partiden ayrılır, yenileri gelir. Operasyon çekilip çekilmemesi önemli değil. Zaten operasyon çektirmemeniz lazım sizin. Ama şu gerçek ki; Türkiye’de siyasetin biraz ahlaki bir zemine oturması gerekiyor. İstifa eden grubun seçim sonucuna net bir etki etmeyeceği kanaatindeyim. Çünkü sahada ciddi olumlar tepki alıyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183