Öne Çıkanlar haberdesiniz haberler Son dakika Tevfik Şahin 100 elektrikli metrobüs

Bu haber kez okundu.

“Mülteci krizi ve IŞID’ı kontrol etmek”

 Tuncay DAĞLI (Kent Yaşam-Özel)
Başkonsolos Charles F. (Chuck) Hunter bugün beraberindeki Basın ve Kültür Konsolosu Chef Anderson ve tercüman Ezgi Yağ’la birlikte başkonsolosluğun bulunduğu Sarıyer İstinye Mahallesi’nin Muhtarı Recep Alkan’ı ziyaret etti. Sarıyer Muhtarlar Derneği ve İstanbul Muhtarlar Federasyon Yardımcısı Hüseyin Sarıuçak’in da bulunduğu ziyareti basından yalnızca gazeteci Tuncay Dağlı takip etti.
İstinye’de bulunan başkonsolosluktan dolayı iyi bir komşu olmak istediklerini söyleyen Charles F. (Chuck) Hunter, Tuncay Dağlı ve Hüseyin Sarıuçak’ın Suriye’de yaşanan içsavaş ve bundan kaynaklanan mülteci krizi konusundaki sorularını da yanıtladı.


HUNTER: TÜRKİYE SURİYELİ MÜLTECİLERİ BÜYÜK BİR CÖMERTLİKLE KARŞILADI
Tuncay Dağlı’nın, “Suriye’deki savaştan kaçan milyonlarca mülteciden büyük bölümü Türkiye’ye sığındı, bunların çoğu İstanbul’da barınıyor. Dünyanın değişik ülkelerine de canları pahasına gitmeye çalışan Suriyeli mülteciler konusunu nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusuna, ABD’nin İstanbul Başkansolusu Charles F. (Chuck) Hunter şu cevabı verdi:
“Çok zor bir durum olduğunun kesinlikle farkındayım. Hem Türkiye Hükümetinin hem de Türk halkının bu zor durumu büyük bir çömertlikle ele almış olmasını hayranlıkla karşılıyoruz. Türkiye’nin bu şekildeki büyük bir krize cömertlikle müdahale etmesi hayranlık verici bir durum. Türkiye bu krizin sonuçlarının ele alınmasında büyük bir payı yüklenmiş olabilir ama biz de uluslararası topluluk mensupları olarak kendimiz de olabildiğince katkıda bulunuyoruz. ABD olarak bizim çabalarımızın büyük bir kısmı Suriye’de olanlar için ancak Türkiye’dekilerle ilgili de katkı sunmaya çalışıyoruz.”
“TÜRKİYE İLE BÜYÜK AMAÇLARA ULAŞMA KONUSUNDA BİRLİKTE ÇALIŞMAYI SÜRDÜRMELİYİZ”
Charles F. (Chuck) Hunter, aynı zamanda emekli gazeteci olan Muhtar Hüseyin Sarıuçak’ın, “Rus savaş uçağının düşürülmesinden sonra Türkiye hem Rusya hem de diğer bazı ülkelerle sorun yaşamaya başladı. Bu arada Suriye tarafından Türkiye’ye bombalar yağıyor.. Türkiye, ABD’nin müttefiki, bu savaş nereye gidiyor, sonu ne olacak?” sorusuna ise şu cevabı verdi:































Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183