Öne Çıkanlar Türkiye FETÖ Next Level Tera Çebi İstoçspor

Bu haber kez okundu.

MUHARREM AYI’NIN İLK ORUCU BEŞİKTAŞ CEM EVİ’NDE AÇILDI!

 Beşiktaş Belediyesi, Muharrem orucu tutan çok sayıda vatandaşı Beşiktaş Cemevi’nde kurulan gönül sofralarında bir araya getirdi. Muharrem oruçları kapsamında 12 farklı noktada lokma sofraları kurulacak.İstanbul’un farklı ilçeleri ve Türkiye’nin farklı şehirlerinde düzenlenecek olan sofralarda vatandaşlar oruçlarını açabilecekler. Beşiktaş, Erikli Baba, Şahkulu, Sivas, Hacıbektaş, Kartal, Diyarbakır, Gazi Cem evi, Tunceli ve Erzincan gibi önemli noktalarda gönül sofraları kuracak. Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ve Cem Vakfı Onursal Başkanı İzzettin Doğan’ın da katıldığı ilk lokma sofrasında vatandaşlar yapılan duaların ardından oruçlarını açtı.

Başkan Hazinedar’dan birlik mesajı

Programda konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, “Bu yıl programlarımız çok daha değişik olacak. Çünkü 4 senedir cem evinden alevi islamın bu topraklarda bizi değerli kılan güçlü mesajlar veriyoruz. Muharrem orucu Hz. Peygamber açısından da önemli bir de Hazreti Hüseyin’in Kerbela olayı sonrası matem orucuna dönüşen bir ritüeli var. Tüm bunları bir araya getirerek bir şeyler anlatmaya çalışıyoruz. Beşiktaş Cem Evi’nden bismillah diyerek yola çıkıyoruz. Daha sonra Türkiye’nin birçok noktasında devam ediyoruz. Birçok noktada bunu yapıp finali de Tunceli’de yapmayı planlıyoruz. Dolayısıyla bütün gönül sofralarını alevi islamın değerlerine uygun olarak oruç açma törenlerini dualarla gerçekleştireceğiz” dedi.

FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183