Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkın Tepkisi ITVS Ediyor SAGEM

Bu haber kez okundu.

Mesut Öksüz; Başakşehir değişim rüzgârına hazır

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler için Başakşehir adayı olarak gösterdiği Mesut Öksüz, CHP Başakşehir İlçe Başkanlığı yönetimiyle birlikte basın mensuplarıyla bir araya geldi.

6 Şubat depreminin yıldönümünde, Türkiye’de acı hatıralar yaşandı. Depremin değil ihmalin insan hayatına mal olduğunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Başakşehir Belediye Başkanı Adayı Mesut Öksüz, yerel seçim sürecinin 25 gününü geride bıraktıklarını belirterek, ilçede 13 temsilci bulunduğunu ve her mahallede çalışmaların yürütüldüğünü aktardı.

Öksüz, siyasi bir seçim değil, hizmetkâr bir yönetimin başkanını seçeceklerini vurgulayarak, Başakşehir'in mutluluğunu ve dayanışmasını sağlamayı amaçladığını sözlerine ekledi.

GAZETECİLERİN SORUNLARINI YANITLADI

Toplantıda sorulan sorulara cevap verdi sorulardan bir tanesi, CHP'den belediye başkanı olduğunuz zaman CHP kimliğini bırakıp hizmet edeceksiniz misiniz ve bu konuda genel merkezle sıkıntı yaşamaz mısınız?" oldu. Öksüz bu soruya şu cevabı verdi;

“Belediye başkanı olmam için bir partiye üye olup o şekilde aday olabilirim, Belediye Başkanı olduğumda tüm Başakşehirin Başkanı olacağım, logodan kastım yerel seçimde de bir noktaya gidip x partiye oy verecek aynı seçim ışığından oy kullanmak eğer bu doğru olsaydı tek seçim yapılırdı. Ama şuan vaatleri ile Belediye Başkanı seçiyorsunuz”

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Beyzade Kayabaşı da basın tarafından sorulan soruları yanıtladı.

Kent Yaşam Gazetesi İmtiyaz Sahibi Celal Karaali, Kayabaşı ’ya , ‘‘Halkla buluştunuz mu?’’ diye sordu ve Kayabaşı’ndan şu yanıtı aldı;

“Şahintepe, Ziya Gökalp, Güvercin mahallerine her gittiğimde beni kucak dolusu selamlıyorlar, sana inanıyoruz diyorlar.”

Karaali’nin, “Başakşehir’de ise DEM’in faktörü var 38 binde DEM’in ise şuan da aday çıkartıp çıkarmayacağı belli değil büyük ihtimale aday çıkartacaklar tahmininiz ne yönde?” sorusunu da yanıtlayan Kayabaşı, ‘‘Genel seçim olmadığı için bizim sadece hedefimiz Başakşehir’dir insanların ırkı ve inancı önemli değil bizim için ideolojik olarak yaklaşmak doğru değildir düşünüyorum herkes aday olabilir.’’ dedi.

“BAŞAKŞEHİR ARSA SATARAK GEÇİNİYOR”

Başakşehir Belediyesi arsa satışlarıyla Belediye gelirini önemli ölüde artırdıkları iddialarına yönelik konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Beyzade Kayabaşı, “Arsa satışı ile ilgili geçmişten bu güne kadar satışlara karşı çıkmıştır sonrasında açmış olduğumuz davalar akabinde satışını durdurduğumuz davalar oldu, fakat şuan Yasin Kartoğlu Cumhurbaşkanı gölgesinde Başakşehir’de at koşturuyor, bugün Türkiye’nin hiçbir yerinde yüzde 75’ini arsa satışıyla karşılayan büyük ölçüde bir belediye var mı deseniz yok, 4 sene önce bütçe 350 milyon iken şuanda 5 buçuk milyara yakın bütçesi var, yüzde 18 bütçesini artırmış, ama vermiş olduğu vaat bütçeleriyle birlikte daha yüzde 50sinde değil, biz bu durumu ulusal basına her defasında çıkarttık arsa satışlarıyla ilgili zaten Yasin Kartoğlu’nun en çok çektirdiği şeyde bu ulusal basındaki haberler çünkü bir şekilde ya Cumhurbaşkanın kulağına gidiyor ya da Bakanların kulağına gidiyor, geri adım atmasalar da örneğin dava kazanıyoruz, planı değiştiriyorlar yeniden satışı devam ediyor. Maliyeye olan borçlarını da arsa vererek kapatıyorlar bütçesinden vermesi gereken parayı vermiyor, Bahçeşehir’de bulunan lojistik alanı davayı kazandık, tekrar orada bir plan değişikliği ile şuan altında yapılıyor inanılmaz derecede arsa satışı var bundan herkes rahatsız bizde rahatsızız her yerde bunu da dile getiriyoruz hani dediniz ya Başakşehir Belediyesi neyle alınıyor emlakçılıkla müteahhitle komisyonculukla alınıyor, başka yapmış olduğu hiçbir şey yok sadece 25 müdürün her zaman her yerde aynı şeyi döndürdüğü sadece 2 ya da 3 müdürü çalışıyor çevre ve mali hizmetler müdürü. Yani bunlarla ilgili çalışmalarımız çok fazla var”.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183