Öne Çıkanlar CHP Türkiye İstanbul Büyükşehir Belediyesi GÜNDEM haberdesiniz

Bu haber kez okundu.

Meclisi önerge yağmuruna tuttular

 Bakırköy Belediyesi’nin yaptığı ihaleleri soran AK Parti gurubu, yılbaşı süslemeleri, elektrik ve müteferrik inşaat işleriyle birlikte, Bakırköy Belediye Hizmet ve meclis binalarının yapılmasına ilişkin ihaleler hakkında bilgi istedi.

AK Partili meclis üyeleri verdikleri önergelerle; yapılan ihalelerde, iş artışı yapılmışsa iş artış onay yazısı, Yapım İşleri Muayene ve Kabul Yönetmeliği çerçevesinde hazırlanan Kontrol Teşkilat Raporu, Muayene Kabul  Raporu, Yapım İşleri genel şartnamesine göre eksik, kusurlu ve/veya hatalı işlerin yapılmasına ilişkin onay yazısı, yapılan işlerin bedeli, iş gördürme yöntemi ve yüklenici firma ve/veya şahıs-şahısları sordu. Önergelerde ayrıca, Mahalli İdareler Harcama Belgeleri Yönetmeliği’ne göre hazırlanan yapım işleri hak ediş raporlarının kapağı, mahal listesi ve metraj cetveli dahil ihalesi verilen işlerin teknik şartnamelerinin de bir örneğinin kendilerine verilmesi istendi.

Yakın zamanda kamuoyunda ses getiren Belediye İç Denetçilerinin belediye hakkında suç duyurusunda bulunmasını olayını da soran AK Partililer, Başkan Kerimoğlu ve yönetiminin görevde bulunduğu 2014-2015-2016 yıllarına ilişkin tüm iç denetçi raporlarının listelenerek kendilerine ayrıntılı örneğinin verilmesini talep ettiler. 

Henüz yapılmayan Belediye Hizmet Binası için 15 milyon harcama gösterilen 2016 faaliyet raporunu ’sehven’ hata yapıldığı gerekçesiyle iptal eden Bakırköy Belediyesi yeni faaliyet raporunu yeniden görüşmüş, AK Partili meclis üyelerinin ret vermelerine rağmen oy çokluğu ile geçmişti.

Yeniden düzenlenen 2016 yılı yeni faaliyet raporu için de suç duyurusunda bulunan AK Partili meclis üyeleri, yakında yapacakları basın toplantısıyla da konunun ayrıntılarını kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183