Öne Çıkanlar Halkın Tepkisi ITVS Ediyor SAGEM ab

Bu haber kez okundu.

Mahir Polat: Fatih’e tarihi dokusunu yeniden kazandıracağız

31 Mart yerel seçimlerinde CHP Fatih Belediye Başkan Adayı olarak çalışmalarını sürdüren Mahir Polat, yoğun bir takvimle Fatih’i arşınlamaya devam ediyor. Seçim ziyaretleri kapsamında her gün bir başka mahalle sakiniyle, esnafla, muhtarla, kadınlarla ve çocuklarla bir araya gelen Polat, Fatih Camii ve çevresini ziyaret etti.

“ARTIK KOMŞULARIMIZI TANIYAMIYORUZ”

Polat, Fatih’in tarihe meydan okuyan noktalarından Malta Çarşısı’nda başladığı rotası boyunca bölgedeki demografik dönüşümü ve sorunları mahallelilerden dinledi.

Malta Çarşısı ve etrafındaki gözle görülür değişimin güvenlik sorunları yarattığına da dikkat çeken bölge sakinleri,  “Maalesef artık komşularımızı tanıyamıyoruz” dedi.

KİRMASTİ SARNICI’NDA RESTORASYON BAŞLIYOR

Polat daha sonra Fatih Camii’nin hemen yanında bulunan ve İstanbul’un günümüze ulaşan yer altı hazinelerinden biri olan 1400 yıllık Kirmasti Sarnıcı hakkında bilgi verdi.

2019’da göreve geldiklerinde içi balçıkla kaplı, yaydığı pis koku ve içerisindeki çöplerle çevreye sağlıksız bir durum oluşturan halde buldukları tarihi yapıya ilişkin sarnıca ilişkin tüm projelerin tamamlandığını ve onarım sürecinin başladığını duyurdu.

Polat, Kirmasti Sarnıcı’nın İBB’deki görev süreci boyunca bizzat kurduğu ve yönettiği İBB Miras eliyle çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm Fatihlileri çeşitli kurs, atölye ve etkinlik programıyla kültür sanatla buluşturacak bir mekân olarak restore edileceğini belirtti.

ÖNEMLİ İSİMLERİN KABİRLERİNİ ZİYARET ETTİ

Programına Fatih Camii’nde kıldıkları ikindi namazının ardından devam eden Polat, İmam Metin Çakar ve Müezzin Numan Duygu’yla görüştü. Polat, geçtiğimiz hafta Fatih Camii’nde saldırıya uğrayan Galip Usta’nın sağlık durumuna ilişkin güncel bilgi aldı, geçmiş olsun dileklerini yineledi.

Polat, Fatih Camii içerisinde Prof. Dr. Semavi Eyice’nin de aralarında bulunduğu önemli isimlerin kabirlerini de ziyaret etti.

MİMAR SİNAN YÖNETİCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Fatih’in tarihi noktalarındaki ziyaretlerini bugünlük tamamlayan Polat, 1928 yılında Karagümrük’te kurulan Mimar Sinan Spor Kulübü yöneticileriyle bir araya geldi.

Fatih’in en eskilerinden biri olma özelliğini taşıyan kulüp tarafından oldukça sıcak karşılanan Polat’a, kulübün flaması ve renklerinden hazırlanmış çiçek, minik Hasan Hüseyin tarafından takdim edildi.

Burada amatör spor kulüplerinin yaşadığı sorunlara ve sundukları projelere ilişkin bilgi veren Polat, “İnşallah Fatih’i yönetirsek, yüzyılı aşkın tarihe sahip köklü spor kulüpleriyle esastan işbirliği yaparak çözüm üreteceğiz. Bu kulüplerin hakkı da bizim ihtiyaç duyduğumuz şey de o. Arada bir katkı sağlıyormuş gibi yapmak, ecrimisilde ufak bir indirime gitmek yetmez” dedi. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183